Hírek

2004.12.09. 06:44

Mourinho Portóban bosszankodott

A Chelsea mestere, José Mourinho nem örül volt csapata, a BL-címvédő FC Porto győzelmének. Akár még hihetnénk is neki.

Szabó Tamás

A BL csoportmérkőzéseinek utolsó körében a Portónak nyernie kellett ahhoz, hogy a következő körbe lépjen. Ellenfele, a Chelsea már továbbment a nyolcaddöntőbe, vagyis tét nélkül léphetett pályá-ra. A londoniak kispadján José Mourinho ült, akinek a nevét tavasszal még imába foglalták Portóban. A gárda májusban vele hódította el a BL-trófeát. A mestertől ezúttal nem vártak mást, csak egy visszafogott Chelsea-t, amely a biztos továbbjutás tudatában nem töri össze magát a sikerért. Nos, az angolok 1-0-ra vezettek, a portugálok csak a második félidőben fordították meg a meccset, 2-1-re nyertek. A győzelem továbbjutást ért. „Köszönöm a csapatnak a sikert, nagyon boldog vagyok – értékelt Victor Fernandez, a portói szakvezető. – Nem zuhantunk össze, amikor hátrányban voltunk, keményen küzdöttünk a győzelemért.”
Mourinho nem volt boldog, győzelmet várt csapatától. „Minden meccsen nyerni akarok – nyilatkozta. – Profiként gondolkozom, éppen ezért bosszús vagyok a vereség miatt. Csapatom korán kiengedett, míg ellenfelünk a végsőkig küzdött. Továbbjutása megérdemelt.”
Az F csoportban meglepetés született. A Valencia nem bírt odahaza a Werder Bremennel, amely Valdez duplájával 2-0-ra győzött.
A németek ezzel a sikerrel az Internazionale mögött a második helyen zártak. „Fantasztikus győzelmet arattunk – mondta Tho-mas Schaaf, a Werder mestere.
– Valdez sokszor szürkén játszik, ezúttal viszont hálásak lehetünk neki.” Az E csoportban az Ar-senal senkiben sem hagyott kétséget. A Highburyben 5-1-re verte a Rosenborgot. Ez azt is jelentette, hogy a Panathinaikosz hiába győzött 4-1-re a PSV ellen, csak a harmadik helyet kaparintotta meg. „Ha az UEFA-kupában is így játszunk, mint a PSV ellen, akkor sokáig juthatunk” – vigasztalta magát a görögök főnöke, Zdenek Scasny. (A BL szerdai mérkőzései lapzártánk után értek véget.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!