Hírek

2004.12.21. 00:00

Láthatóvá tesz az ajándék mellény

Berki Imre

Szabálytisztelően autóztam, a járművem műszaki állapota rendben volt, ezért a közlekedésrendészeti közeg a minap egy igazoltatás alkalmával úgynevezett láthatósági mellénnyel ajándékozott meg. A banánsárga fényvisszaverő anyagból készült ruhadarab arra szolgál, hogy este, szürkületben, rossz látási viszonyok között láthatóvá teszi a kocsijából kiszálló pilótát. Ezzel megóvja attól, hogy autóstársai esetleg átgázoljanak rajta.
Örülök az ajándéknak, tetszik az új ruhadarab. Azon túl, hogy ésszerű, jól is áll rajtam, a színe pedig illik a hétköznapokban viselt nadrágjaimhoz. Kicsit rendőrös vagyok benne, de hát az sem jön rosszul manapság alkonyattájt. Kipróbáltam, a mellény tényleg láthatóvá tesz! Persze e célból készült és ennek maradéktalanul meg is felel.
Mellényem láthatóvá tévő képessége miatt elhatároztam, hogy akkor is használni fogom, ha éppen nem vezetek. Ugyanis gyakran tapasztalom, hogy embertársaim semmibe vesznek, átnéznek rajtam, mint az üvegen. Félrelöknek, olykor gátlástalanul át is gázolnak rajtam. Nem vagyok benne biztos, hogy ha például bántanának az utcán, bárki is a segítségemre sietne. Ilyen természetű sérelmeim a láthatóvá tévő mellénnyel bizonyára megszűnnek.
Azt még nem próbáltam, mi van, ha kifordítom a mellényt. Láthatatlanná tesz? Bizony, néha az sem jönne rosszul!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!