Hírek

2004.12.06. 06:38

Kettőből két második hely

BAMA

Korábban két felnőtt női kézilabda-világversenynek adott otthont Magyarország, és mindkettőn a második helyen végzett a csapat. Huszonkét éve, 1982-ben a Budapest Sportcsarnokban küzdöttek a csapatok. Ez volt az egyik első esemény a csarnokban, s rendre dugig telt lelátók előtt mérkőzhettek a hölgyek. Gódorné, Sterbinszky és a többiek hatalmas boldogságot szereztek a második hellyel. Akkor nem kellett siratni az elvesztett aranyat, ugyanis a legjobbak körmérkőzést vívtak, s nem volt döntő. Az utolsó találkozón győzni kellett, a már világbajnok szovjetek ellen. Sikerült. Így a győztes és a vesztes csapat tagjai is boldogan ölelkeztek a végén.

Az osztrákokkal közösen rendezett 1995-ös vébén, már a legjobbak között, a négy közé jutás, az olimpiai részvétel kivívása volt a cél. „Szállj el kismadár” – énekelte a Republic slágerét a lányokkal a publikum. S több ezren vonultak Bécsújhelyre szurkolni, hogy a dobogó tetejére repülhessenek az angyalok. Bár a félidőben még vezetett a csapat, végül az olimpiai bajnok koreaiak győztek. Pár percig tartó pityergős szomorúság után játékosok és szurkolók is ünnepelni kezdtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!