Hírek

2004.12.31. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Érd Névadó
Az érdi művelődési központ átvehette a névfelvételéről szóló engedélyt. Szepes Gyula nevét viseli a jövőben az intézmény. Az Érd festőjeként ismert művész a ház Képzőművészeti Körét is vezette. (vs)

Fót Útépítés
Az elmúlt évben három utca kapott aszfaltburkolatot. Az önkormányzat tíz utcát szeretne korszerűsíteni 2005-ben. A fedezetet
az önkormányzat és a lakoság közösen biztosítja. (vs)

Göd Kolping-szerződés
Létrejött a város önkormányzata és a Magyar Kolping Szövetség közötti bérleti szerződés. A város a szövetség által felépülő új egyházi iskolának építési területet biztosít. (vs)

Gödöllő Drágul a közlekedés
Január elsejétől a városban emelkednek a helyi jegy árai. Az elővételes 125, az utazás során váltott 165, az egyvonalas havibérlet 1770, az egyvonalas félhavi bérlet 1200, az összvonalas havibérlet 3100, az összvonalas félhavi bérlet 2000, a tanuló-nyugdíjas bérlet 925 forintba kerül. Az emelkedés nem éri el a tíz százalékot. (vs)

Nagykőrös Újév a Főtéren 
A mondhatni hagyományos újévi koncertet követően, várhatóan este fél kilenckor kezdődik a város főterén a 13-14 percig tartó, pergő ritmusú tűzijáték az önkormányzat jóvoltából. (vs)

Pilisvörösvár Balesetveszély
A nemrég aszfaltozott Tűzoltó utcában balesetveszélyes mélyedések alakultak ki. A testületi ülésen egy kérdésre válaszolva, Grószné Krupp Erzsébet, a város polgármestere elmondta, a szennyvízcsatorna meghibásodása okozta a bajt, azt kell előbb megszüntetni. Ezután következhet az út javítása. (vs)
 
Pomáz Mulatság
Az önkormányzat óév búcsúztatója december 31-én fél órával éjfél előtt kezdődik a Polgármesteri Hivatal előtti parkban. Minden érdeklődőnek forralt borral kedveskednek éjjel eggyig, éjfélkor pedig tűzijáték kezdődik. (vs)

Törökbálint Közterület használat
A település közterület-használti díjakról szoló rendelete szerint páldául a főútvonalon elhelyezett hirdetésekért négyzetméterenként és havonta 516, forgalomképtelen jármű tárolásáért 1116 forintot kell fizetni. A sport és kulturális rendezvények ingyen települhetnek az utcára. (vs)

Vác Túl az egymillión
A Volánbusz Rt. Északi Üzemigazgatóságának balesetmentesen közlekedő gépkocsivezetői megkapták a teljesítményükért járó elismerő plaketteket. A váci forgalmi üzem három autóbusz vezetője már több mint egymillió kilométert vezetett járművével baleset nélkül. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!