Hírek

2004.12.11. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Tatabánya PATIKACSŐD
A megyében öt patikát veszélyeztet csőd. A nehéz anyagi körülmények a gyógyszerhiánnyal függnek össze. A patikusok többet rendeltek azokból a készítményekből, amelyekből hiány jelentkezett a gyógyszerpiacon. A túlrendelés következtében váltak fizetésképtelenné
a gyógyszertárak. (szl)

Jászberény INGYENGYÓGYSZER
A tünetek alapján az elmúlt héten harminc influenzás megbetegedést regisztráltak a Jászságban a figyelőszolgálatban részt vevő háziorvosok.
A kistérség évek óta 12 ezer, ingyenesen szétosztható influenza elleni oltóanyagot kap, ebből eddig 9270 darabot használtak fel. (bcs)

Törökszentmiklós VÍZDRÁGULÁS
A helyi képviselő-testület a napokban döntött a jövő évi víz- és csatornaszolgáltatási díjakról. Eszerint az ivóvíz öt (köbméterenként nettó 167 forintra), a szennyvíz pedig 5,6 százalékkal (205 forintra) emelkedik január elsejétől. (mg)

Békéscsaba VÁLOGATÓS ÖRÖKBEFOGADÓK
Az örökbefogadók elől nem titkolható el a gyermek kora, neme, egészségi állapota, de származását nem tarthatja nyilván a gyerekotthon. A paradox állapotot úgy próbálják kezelni Békés megyében, hogy a roma árvának olyan szülőt igyekeznek választani, aki nem nyilatkozta, hogy csak magyar származású gyereket szeretne. (csr)

Kecskemét KÖZMEGHALLGATÁS
Ezentúl ismét kétszer lesz közmeghallgatás egy évben a kecskeméti városházán. A közelmúltban Marczi Albert önkormányzati képviselő jelezte, hogy szerencsésebb volna, ha évente két alkalommal is elmondhatnák panaszaikat az emberek a polgármesternek és a képviselőknek. Az indítványt a közgyűlés elfogadta. (kgy)

Zalaegerszeg TÁMOGATÁS
Tízezer forintos vásárlási utalvánnyal támogatja minden újszülölött családját a település önkormányzata, amennyiben Zalaegerszegen van állandó lakcíme. Hasonló támogatásban részesülnek az ifjú házasok is, ha valamelyikük zalaegerszegi lakhellyel rendelkezik, illetve a házasok legalább egyike 35 év alatti. (szl)

Pincehely ELÉGEDETLENSÉG
Elfogadhatatlannak tartja a pincehelyi kórházról kitűzött közmeghallgatás időpontját és helyszínét Pincehely, Fürged és Ozora polgármestere. A tiltakozók szerint az érintettek nem tudnak elutazni Szekszárdra, hiába ígér a Tolna megyei önkormányzat különbuszt. A közmeghallgatáson a pincehelyi kórház sebészeti ellátásának nagy tiltakozást kiváltott átszervezéséről lesz szó. (tf)

Salgótarján KISEBBSÉGEK
A BM  a megyei közigazgatási hivatallal közösen szervezett tájékoztatót a régió kisebbségi önkormányzatai számára, javítandó a kapcsolatokat a helyi és a kisebbségi önigazgatási szervezetek között. (szl)

Nyíregyháza SÓZZÁK AZ UTAKAT
A téli síkosság ellen a régió 1219 kilométer hosszúságú úthálózatából 645 kilométeren történik sóoldattal. A legutóbb városi rangot kapott Balkányt, valamint az új magyar–román határátkelőt, Vállaj-Csanálost az idei téltől kapcsolták be a sóoldatszórással védett útrendszerbe. (szl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!