Hírek

2004.12.23. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Tata IDEGENFORGALOM
A városban az utóbbi években fokozatosan csökkent az idegenforgalom. Az önkormányzat ezért új turizmusfejlesztési stratégiát dolgozott ki, amelyben a befektetők megnyerése mellett a lakosság bevonása is szerepel. Az előkészítő elemzés hiányosságként említi, hogy kevés a kiépített kerékpárút és a távolsági, menetrend szerinti buszjárat, a műemlékek elhanyagoltak. (mj)

Békés ÖSZTÖNDÍJ
Ünnepélyes keretek között adták át a Bursa Hungarica ösztöndíj-támogatásokat Békésen, a városházán. Az Oktatási Minisztérium által meghirdetett ösztöndíjhoz a városi önkormányzat is hozzájárul anyagilag. Most hetvenkilenc felsőbb éves hallgatónak adták át az ösztöndíjat csaknem negyvenmillió forint összértékben. A jelenleg első évfolyamos hallgatók közül négyen kapták meg a támogatást, összesen 170 ezer forint értékben. (mj)

Salgótarján MEGEMLÉKEZÉS
A várost védő, hősi halált halt katonákra emlékeztek szerdán a Somlyóbányatelep fölötti „hármas határnál”. A Magyar Honvédség Nógrád Megyei Hadkiegészítő Parancsnoksága és a Magyar Tartalékosok Szövetsége Nógrád Megyei Szervezete most másodszor szervezett ünnepséget az 1944. december 24-25-ei harcok színhelyén. (mj)

Nyárlőrinc NAGYMAMA
Két éve néhány hónap alatt mind a két szülőjüket elveszítették a Lakatos testvérek, akik közül három még kiskorú. A község eddig is példásan segítette őket, de a napokban különleges ajánlatot kaptak. Fodor Józsefné, aki Kókán él, de valamikor nyárlőrinci volt, felajánlotta, hogy fogadott nagymamája lesz az árváknak. Rendszeresen látogatja őket, és együtt töltik a karácsonyt is. (mj)

Szekszárd SÉTÁLÓUTCA
A Garay teret sétálóutcának szánták, de a szekszárdiak elégedetlenek vele, mert busz közlekedik rajta, és nincsenek vonzó boltok. Kocsis Imre Antal polgármester bejelentette, hogy jövő tavasszal elkezdik a tér átalakítását. Új szolgáltatóhelyek, a várfalban kereskedelmi egységek, teraszok jönnek létre. (mj)

Szolnok HANGVERSENYTEREM
December 24-én bezárják a Városi Művelődési és Zenei Központot, de nem véglegesen, csak amíg renoválják. A legnagyobb átalakítás a színházteremben lesz, ahol a színpadot elfordítják 90 fokkal, és olyan fény- és hangtechnikai látványosságok lesznek, amelyek páratlan élményt nyújtanak majd. Várhatóan 2006 közepén adják át. (mj)

Szeged DIÁKSZÁLLÓ
Magántőkéből 650 személyes diákszálló létesül az egykori orosz laktanya három épületének átalakításával. Az épületekben egy-három fős, korszerűen felszerelt és kényelmes szobákat alakítanak ki a tanuláshoz szükséges felszerelésekkel és gyors interneteléréssel. (fc)

Zala FEJLESZTÉS
Meglévő zöldterületei fenntartására, parkok, játszóterek építésére-bővítésére 203,7 millió forintot fordít jövőre Zalaegerszeg önkormányzata. Ebből 16 millió forintot 11, az uniós előírásoknak is megfelelő gyermekjátszótér, közöttük kosárlabdapálya létesítésére és bővítésére fog költeni a város. (fc)

Szombathely HÓÁGYÚ
Szombathelyen mindenképpen fehér lesz a karácsony. Ha az időjárás nem ad havat, hóágyúból fogják lőni. Az önkormányzat négy évvel ezelőtt
8 millió forintért vásárolt meg egy hóágyút Svédországból. Ennek segítségével idén is óránként 30-40 köbméter műhavat tudnak előállítani. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!