Hírek

2004.12.04. 00:35

Keresztül Budapesten

BAMA

XI. kerület Fények a tavon
Molnár Gyula újbudai polgármester tegnap késő délután meggyújtotta a Feneketlen-tó közepén úszó karácsonyfa fényeit, és működésbe hozta a Bartók Béla út díszkivilágítását. Az újbudai karácsony december 24-ig tart. (tt)

XII. kerület Jóga
Hatha jóga elméleti és gyakorlati foglalkozást tartanak hétfő este a Virányosi Közösségi Házban. Előadó Bakos Attila író, filozófus. (ka)

XIII. kerület Takarék
A képviselő-testület 2005. évi költségvetési tervezetének egyik fő irányelve az, hogy az intézmények üzemeltetési kiadásait a saját bevételekből kell előteremteni. Ezenfelül valamennyi ágazatban öt százalékkal emelik a dologi kiadásokat. (fm)

XIV. kerület EGYENLŐ ESÉLYEK
Mozgássérültek közlekedését segítő rámpát adnak át a Szent István Király Zeneiskola bejáratánál hétfőn. Az avatáson beszédet mond Rátonyi Gábor Zugló polgármestere. (nvzs)

XV. kerület Ünnepi támogatás
December 9-én 15 órakor a kerületből állami nevelésbe vett mintegy száz gyermeknek tartanak karácsonyi ünnepet. A gyerekek tízezer forintos támogatást és ajándékot vehetnek át az önkormányzattól. (zsp)
 
XVI. kerület Ismét osztanak
Mint a korábbi hónapokban, úgy decemberben is oszt segélyt a Pro Concordatia Popolorum lovagrend. December 8-án a Veress Péter út 27. szám alatt várják a rászorultakat. (lma)

XVII. kerület Fórum
Az elmúlt 10 évben nem épült annyi szilárd burkolatú út a kerületben, mint amennyi a következő években fog, hangzott el a legutóbbi lakossági fórumon. A kerület vezetése kéri a lakókat, hogy az új utcákban ültessenek fákat, bokrokat. (vs)

XVIII. kerület KUCKÓ
Az adventi kuckóban ünnepi illatok, díszek és gyertyafény várja a kisgyermekes családokat a Szent Lőrinc Vásárcsarnok Üllői út felőli oldalán. A kuckó karácsonyig minden pénteken, szombaton és vasárnap van nyitva. (nvzs)

XIX. kerület FOTÓK
Kós Károly- fényképkiállítás nyílik ma délután hat órakor a Wekerlei Társaskör székházában. A tárlatot a Magyar Kollégiumi Kulturális Egyesület támogatja. (nvzs)

XX. kerület FÉG-nyugdíjasok
A Fegyver- és Gázkészülékgyár nyugdíjasai találkoznak és emlékeznek az együtt töltött dolgos évekre ma este a Csili Művelődési Központban. (ka)

XXI. kerület Rézkori leletek
A tervezett szennyvíztisztító területén 4-5 ezer éves, rézkorból származó sírokat is találtak. A terület feltárása az építkezés előtt folytatódik. Addig a régészek feldolgozzák a felszínre került leletanyagot, melyet a jövő tavasszal a budai várban mutatnak be. (vs)

XXII. kerület DOBKIÁLLÍTÁS
Ütőhangszeresek koncertet és bemutatót tartanak szombaton délután háromtól a kulturális és szabadidőközpontban. A kiállításra húsz hangszerkereskedő és -gyártó jelentkezett. (nvzs)

XXIII. kerület Ragyogás
Holnap meggyújták az ünnepi díszkivilágítást a Hősök terén. Soroksáron most először öltöztetik ünneplőbe a főteret. (vz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!