Hírek

2004.12.10. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Városházi koncert
A városháza aulájában a keleti keresztény rítusú liturgia egyházzenéjét a Szent Efrén Bizánci Férfikar szólaltatja meg december 12-én 16 órakor. A koncert előtt Pásztor Bazil, a Fő utcai görög katolikus templom plébánosa osztja meg adventi gondolatait
a hallgatókkal. (vs)
 
II. kerület Oktatás
Hét végén rendezik az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a Millenáris Parkban. Több száz kiállító, köztük a tankönyvkiadók és valamennyi magyar egyetem képviselteti magát. (vcs)

III. kerület Közügyek
Több mint százan jelentek meg az óbudai közmeghallgatáson. A polgárok a közbiztonsággal és a környezetvédelemmel kapcsolatban tették fel a legtöbb kérdést. (nvzs)

IV. kerület Kutyaotthon
A Rex Kutyaotthon Alapítvány ötödik alkalommal rendezte meg állatvédelmi konferenciáját. A főtéma kóbor állatok problémájának kezelése volt. (fm)

V. kerület Egyházi vendégek
Steiner Pál belvárosi polgármester ma találkozik az Aranytíz Művelődési Központban a kerület történelmi egyházainak képviselőivel. Az itt élők szociális helyzetének javításáról, a testvérvárosi kapcsolatok egyházi kiterjesztéséről beszélgetnek. (ka)

VI. kerület Kész a szakiskola
A Kalyi Jag Roma Nemzetiségi és Számítástechnikai Szakiskola Bajza utcai felújított épületének átadásán Schiffer János főpolgármester-helyettes mond köszöntőt. Az 1600 négyzetméter alapterületű épület felújítása több mint 170 millió forintba került. (vs)

VII. kerület Megújult növényzet
Befejeződött az Almássy téri fasor megújítása. Huszonhárom elkorhadt fát cseréltek várostűrő facsemetékre. A növényzet megmaradását egy beépített szellőző- és öntözőrendszer biztosítja. (kg)

VIII. kerület Nyertek
Önkormányzati pályázaton 435 ezer forintot nyert a Deák-Diák Általános Iskola a Dugonicsból átkerült diákok felzárkóztatására. (fm)

IX. kerület Táncos est
Ötórai tea címmel zenés-táncos estet tartanak ma a József Attila lakótelepi közösségi házban. A rendezvénynek nem csak sok látogatója, törzsközönsége is van. (ka)

X. kerület Ötszáz jászol
A Pataky Galériában a kőbányai ipartestület szervezésében mától közel ötszáz betlehemi jászolt állítanak ki. Szórakoztató és színes kiállításról van szó. A pályázók nagy része gyermek, egyikük például űrhajósként ábrázolta Jézus Krisztust. (ia)

XI. kerület Játszóterek
Idén 42 játszóteret újított fel az önkormányzat 150 millió forintért. Kelenföldön 12 játszóteret építettek át. Lágymányoson, Albertfalván , Gazdagréten és Őrmezőn 100 millió forintot költöttek erre a célra. 2006-ig valamennyi játszóteret az uniós szabványokhoz igazítják. (tt)

XII. kerület Táncház
Családi táncház lesz ma este a Virányosi Közösségi Házban. A Téka együttes a magyar népzene hagyományőrző vidékein gyűjtött új dallamokat is játszik. (ka)

XIV. kerület Emlékséta
Az 1944. évi vészkorszak áldozatainak, a fasizmussal szembefordulók tiszteletére hagyományos emléksétára hívják a polgárokat a zuglói civil szervezetek. A program ma tizenegy órakor a Thököly út 83. számú ház előtt kezdődik. (nvzs)

XV. kerület Licit
Hét ingatlant értékesít a kerület. A december 16-i árverésre a jelentkezés egy nappal korábban zárul. (zsp)

XVI. kerület Gőzerővel folyik
Lassan befejezik az Erzsébetligeti Színház előtti park felújítását. Jelenleg a díszburkolat és a kapu kialakításán dolgoznak. (lma)

XVII. kerület Testvérvárosok
Horvát delegáció volt az önkormányzat vendége. A háromnapos találkozón Hoffmann Attila polgármester és Primozic Edvard, a Lovran Járás Járási Tanács Elnöke szándéknyilatkozatot írtak alá testvérvárosi együttműködési szándékukról. (dná)

XVIII. kerület Gondoskodás
Adventi vásár kezdődik holnap az új városközpont területén.
A szervezők jótékonysági programokat és különleges látnivalókat készítettek elő. (nvzs)

XIX. kerület Luca-nap
A Wekerlei Gyermekházban délután fél öttől Luca-napot tartanak. A gyerekeket kézműves foglalkozással, hagyományőrző táncházzal várják, zenél a Tambura együttes. A Felnőttek Baráti Köre virágkötő segítségével adventi koszorúkat készít. (dná)

XX. kerület Zenés klub
A Calypso klub keretében élő zenés-táncos rendezvényt tartanak péntek este a pesterzsébeti Csili Művelődési Központban. (ka)

XXI. kerület  Gerincút
A csepeli önkormányzat vezetői december 15-én, szerdán, délután hat órai kezdettel a polgármesteri hivatal nagy tanácstermében a gerincút építéséről rendeznek lakossági fórumot. Az érdeklődőknek a kerület közlekedési túlterheltségét csökkentő észak–déli irányú út terveit szakértők mutatják be. (vs)

XXII. kerület Zenekarok
A Magyar Jazz Szövetség szombaton és vasárnap tartja a IV. Budapesti Big Band Fesztivált.
A programok reggel tíztől késő estig tartanak a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. (nvzs)

XXIII. kerület Lassítás
Fekvőrendőröket tesznek ki Soroksár Újtelepen. A Szent László, Tartsay, Vörösmarty utca, valamint a Temető sor közti területen legfeljebb harminccal mehetnek az autók. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!