Hírek

2004.12.18. 06:47

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Mit tettünk?
A Mustra 2004. című kiállítást Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke nyitotta meg a Várban, a Táncsics Mihály utcai Örökség Galériában. A tárlat az örökségvédelem terén 2004-ben elért eredményekről számol be. (vs)

II. kerület HUMOR pályázatot hirdet a Petőfi művelődési központ. Jelentkezni szöveges, hang- vagy videoanyaggal lehet. A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A nyertesek januárban ismert humoristákkal együtt léphetnek színpadra. A pályaműveket a 1028 Budapest, Máriaremetei út 80.-ba kell küldeni. (vcs)

III. kerület MEGHÍVÓ Képviselő-testületi ülést tart Óbuda-Békásmegyer önkormányzata hétfőn reggel kilenc órai kezdettel, a városháza tanácskozótermében. Az ülés nyilvános. (nvzs)

IV. kerület Gáladélután
A nagy sikerű nyugdíjas Ki mit tud? győztesei és helyezettjei karácsonyi gálaműsor keretében léptek fel tegnap délután az újpesti Ady művelődési központban. (vs)

V. kerület Évforduló
Tízéves születésnapját ünnepli a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet az Erzsébet téri Gödör Klubban. (ka)
 
VI. kerület KEDVEZMÉNYES FENYŐ Idén is rendeznek kedvezményes fenyőfavásárt a Terézvárosban. Ma délelőtt 10 órakor a Teréz-templom mögött, a Pethő Sándor utcában várják az érdeklődőket. A fenyőfák ára 700 forint, amíg a készlet tart. (rv)

VII. kerület Bosszantó szórakozóhelyek
Az Akácfa utcában egymás szomszédságában sorra nyílnak a vendéglők, zenés szórakozóhelyek. A környék lakói csendháborításra panaszkodnak. Az önkormányzat a rendőrség segítségét kérte a probléma megoldásához. (vs)

VIII. kerület Ünnepi nyitva tartás
Az önkormányzat ma a pénteki rend szerint tart nyitva, szilveszterkor pedig zárva lesz a hivatal. Karácsony és szilveszter között csak ügyelet lesz. (vs)

IX. kerület Színiiskolai előadás
A Szivárvány Színiiskola karácsonyi előadást tart ma délelőtt a ferencvárosi művelődési központban. Az színiiskola növendékei verseket, táncos számokat, zeneszámokat, jeleneteket adnak elő. A belépés díjtalan. (ka)

X. kerület VEZÉR Az angolszász Business Week című üzleti hetilap Európa tíz legjobb vállalatvezetője közé választotta a Bogsch Eriket, a kőbányai székhelyű Richter Gedeon Rt. vezérigazgatóját. (ia)

XI. kerület Nagycsaládosok
Az újbudai önkormányzat karácsonyi ajándékkal lepi meg a kerületben élő három- vagy többgyermekes családokat. Az Általános Vállalkozási Főiskolán vasárnap 10 órára várják a meghívott a családokat ünnepi műsorral és értékes nyereményekkel. (tt)

XII. kerület Karácsonyváró
Családi programot tartanak vasárnap a Csörsz utcai művelődési központban. Kézműves foglalkozások, óriásbábos játék, néptánctanulási lehetőség, rajzfilmvetítések, teaház és az Évkerék Társulat műsora várja a látogatókat. (ka)

XIII. kerület Szeretetvendégség
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi ebédet ad rászorulóknak. December 22-én 11 és 14 óra között várják az éheseket az angyalföldi Országbíró utca 16. szám alatt lévő parkolóban. (fm)

XIV. kerület RÉGI SZOKÁSOK Családi nap lesz a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban vasárnap. Dr. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató előadást tart régi korok karácsonyairól. (nvzs)

XV. kerület Kiállítás
Ma hat óráig tart nyitva a karácsonyi Művészbutik a Pestújhelyi Közösségi Házban. Az év folyamán ott kiállító művészek alkotásait nem csak megtekinteni, de megvásárolni is lehet. (zsp)

XVI. kerület Átalakult
Módosította a helyi adókról szóló rendeletét a kerületi önkormányzat. Így többek közt az egy négyzetméterre vetített építményadót száz, míg a telekadót tíz forinttal növelte. (lma)

XVII. kerület TANÁR-DIÁK HANGVERSENY A Bartók Béla Zeneiskolában este hat órától koncert lesz. A műveket a tanárok és a tanulók közösen adják elő. (dná)

XVIII. kerület Tengeri élet
Filmvetítéssel egybekötött tengerbiológiai előadást tartanak a Kondor Béla Közösségi Házban vasárnap délután. A rendezvény az Ezerarcú Indonézia című ismeretterjesztő sorozat második előadása lesz. (nvzs)

XIX. kerület AJÁNDÉKMŰSOR A Kispesti Munkásotthonban Csendes éj címmel népdalestet tartanak nyugdíjasoknak, ahol többek között fellép B. Tóth Magda és Herr Olivér. (dná)

XX. kerület Ünnepi hangverseny
A pesterzsébeti Lázár Vilmos Zenei Általános Iskola növendékei adnak karácsonyi koncertet vasárnap délután 16 órai kezdett a Szent Erzsébet- templomban. (ka)

XXI. kerület Bővül a hivatal 
A beruházás előkészítésében és lebonyolításában közreműködőket közbeszerzési eljárással választják ki. Az eljárások lefolytatását, a tervek elkészíttetését 2005-ben szeretnék lebonyolítani. A kivitelezés 2006-ban történik majd. (vs)

XXII. kerület HASZNOS ÖTLETEK Karácsonyi alkotóházat szervez a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpont vasárnap tíz órai kezdettel. A program keretében a résztvevők karácsonyfadíszeket és apró ajándékokat készítenek. (nvzs)

XXIII. kerület BÁRÁNYOK Betlehemi játék lesz vasárnap 11 órától a Hősök terén. A műsorban élő bárányok is szerepelnek. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!