Hírek

2004.12.23. 07:26

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Egyházak Mindig, de karácsony előtt különösen szükség van az egyházak karitatív munkájára. Ehhez járult hozzá a budavári önkormányzat, amikor dr. Nagy Gábor Tamás polgármester
a római katolikus, a görög katolikus, az evangélikus és a református egyházközségek képviselőinek átadott százötven-százötvenezer forintot. (vs)

III. kerület JUTTATÁS Karácsonyi ünnepség szervezésére összesen tizenhétmillió forint támogatást kaptak a kerületi önkormányzati intézmények, egyházak és civil szervezetek. (nvzs)

IV. kerület Ösztöndíj Az újpesti önkormányzat kihirdette a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat „A” típusának jövő évi nyerteseit. A győztesek, összesen 71 kerületi diák havonta négyezer forint juttatásban részesül tanulmányai elősegítésére. (fm)

V. kerület Természetvédők A környezet- és természetvédelem helyzetéről tartott évértékelést szerdán a Magyar Természetvédők Szövetsége
a Parlament Caféban. (ka)

VI. kerület KÉPEK TERÉZVÁROSRÓL Közös fotókiállítás várja a közönséget Terézvárosról és az Alpok alján fekvő Grenoble francia kisváros hasonló korú kerületéről. A tárlatot az Artemisszió Alapítvány és a Musée Dauphinois közösen rendezte a Budapesti Néprajzi Múzeumban. (rv)

VII. kerület Ajándékok A hagyományoknak megfelelően, ebben az évben is karácsonyi ajándékcsomagot juttatott el a kerület rászorulóinak az önkormányzat. A kétezer csomagot az egyházak, a civil szervezetek és a nyugdíjasklubok osztották szét. (kg)

VIII. kerület Kedvezmény A józsefvárosi képviselő-testület döntése értelmében önkormányzati tulajdonú helyiség esetén az intézmény elengedi a vevőt terhelő vételárhátralék 20 százalékát, amenynyiben a vevő január 31-ig egy összegben kifizeti a vételárhátralék 80 százalékát. (fm)

IX. kerület Meglepetés Lévai Katalin európai parlamenti képviselő az ünnepek előtt itthon tartózkodik. Ezt kihasználva felszerelési tárgyakat és játékokat ajándékozott szerdán a ferencvárosi Dzsumbuj óvodába járó apróságoknak. (ka)

X. kerület ISTEN ÉLTESSE! A 103 éves Frádl Ferencnét az önkormányzat nevében a polgármester köszöntötte fel. Marika néni most is szellemi frissességnek, jó egészségi állapotnak örvend. (ia)

XI. kerület Bezár a bazár Ma még változatos programokkal várja az érdeklődőket a feneketlen-tavi Újbudai Karácsonyi Randevú. Kilenc órától virágdíszek, ajtókopogtatók és karácsonyi motívumok bemutatója lesz este nyolc óráig. (tt)


XII. kerület Kultúrházvezetés - A hegyvidék képviselő-testülete az intézményvezetői pályázat sikeres lezárásáig átmenetileg Hambuch Gerdát bízta meg a XII. kerületi Művelődési Központ vezetői teendőinek ellátásával. (ka)

XIII. kerület Emelték az adót Módosította a képviselő-testület az építményadóról szóló rendeletét. 2005. január 1-jétől 900 forintról 942 forintra emelték az adót négyzetméterenként. (fm)

XIV. kerület KÖLTSÉGVETÉS Hosszas vita után elfogadták
a jövő évi költségvetési elképzelést az önkormányzat képviselő-testületi ülésén. Kollarik Tamás fideszes frakcióvezetőtől megtudtuk: az MSZP-s képviselők a többi között a szociális boltok megnyitását és önálló közterület-felügyelet létrehozását sem támogatták. (nvzs)

XV. kerület Kisebbségi közmeghallgatás A kerületi horvát, bolgár, örmény kisebbségi önkormányzat közmeghallgatást tartott a Csokonai Művelődési Házban. Ezt követően nemzeti eledelekből tartottak kóstolót, majd karácsonyi dalokat énekeltek és táncoltak
a jelenlévők. (zsp)

XVI. kerület Elengedték Hárommillió forintos behajthatatlan tartozást engedett el a kerületi önkormányzat. Az összeget egy jogutód nélkül megszűnt kft. halmozta föl. (lma)

XVII. kerület MEGEMLÉKEZÉS A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége tegnap megemlékezést tartott a kerületben. A szövetség helyi szervezete a városrész náci megszállás alóli felszabadulásának hatvanadik évfordulója alkalmából találkozott. (dná)

XVIII. kerület SZENTESTEI PROGRAMOK Karácsonyi játékra várják a kisgyerekes családokat a Szent László-templomban péntek délután. (nvzs)

XIX. kerület KARÁCSONYI KIRÁNDULÁS A Nyugdíjasok Szövetsége december 23-tól 26-ig szervezett egyedülállóknak ünnepi kirándulást. A résztvevők Nagyatádon töltik a karácsonyt. (dná)

XX. kerület Szegény gyerekekért Műsorral és ajándékozással egybekötött karácsonyi ünnepséget rendez csütörtökön a hátrányos helyzetű, szegény gyermekek számára a Szebb Gyermekévekért Alapítvány
a Csili Művelődési Központban. (ka)

XXI. kerület Utolsó forintok A polgármesteri keretből kapott még ebben az évben a Csepeli Munkásotthon könyvtára 400000, a Rákóczi-kert Kertbarát Kör 50000 és a Járó Dóra Gyermekvédelmi Alapítvány 500000 forintot. (vs)

XXII. kerület JÁTSZÓHÁZ Ajándékozással egybekötött játszóházat szervez a Szociális Szolgálat a hátrányos helyzetben élő gyerekeknek december
28-án. (nvzs)

XXIII. kerület ÜGYELET A két ünnep között az okmányiroda december 29-én fél kilenctől négyig nyitva tart. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!