Hírek

2004.12.16. 07:27

Jótékony futballsztárok Madridban

Nyolc gólt hoztak össze Zidane és Ronaldo barátai. A két sztár által verbuvált együttes egy jótékonysági mérkőzésen Madridban csapott össze.

Szabó Tamás

A „Mérkőzés a szegénység ellen” nevet viselő összecsapáson a Ronaldo és barátai fémjelezte alakulatot három brazil sikeredző irányította. Mario Zagallo, Carlos Alberto Parreira és Luis Felipe Scolari ült a csapat kispadján. A Zidane-féle gárdát sem vezették akárkik, Didier Deschampsra, Luis Fernandezre, valamint Marcello Lippire bízták az együttest.
A gála játékvezetője az olasz Pierluigi Collina, valamint a spanyol Mejía Dávila volt.  A sztárparádéra nem szedtek belépőt, ugyanakkor a szervezők minden szurkolót adakozásra kértek. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének fejlesztési programja számára igyekeztek pénzt gyűjteni. 
A látványos gálamérkőzést csaknem telt házzal 65 ezer néző előtt játszották, mely (mint az ilyen találkozókon szokásos) döntetlen eredménynyel zárult (4-4). Ronaldo csapatában a gólgyáros Luis Figo mellett egy „külső” ember, a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz, valamint Juan Pablo Sorin és Ricardo Costa volt eredményes. Zidanék együttesében Diego Tristán duplázott, míg Raúl és Hakan Yakin egy-egy gólt szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!