Hírek

2004.12.27. 00:00

Hűvösben karácsonyoztak a Hős utcaiak

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="302"] Étkezősátor áll a ház udvarán
[/caption]Folyik a múlt szerdai gázrobbanás következtében megrongálódott Hős utcai társasház helyreállítása. A szerencsétlenség következtében százötven lakás maradt fűtés nélkül karácsonyra. A X. kerületi önkormányzat olajradiátorokkal biztosítja számukra a meleget.

– Hidegben töltöttük a tegnapelőtti estét. A kölcsönkapott villanymelegítő felmondta a szolgálatot – mondta Szelőczey Attiláné (34). A kétgyermekes özvegy egy hete költözött fiaival a Hős utcai házba. – Nem ilyen karácsonyról álmodtunk. A fedél nélkül maradt hat család közül kettőt szükséglakásokban, kettőt szállodában helyezett el az önkormányzat. A többiek rokonoknál, ismerősöknél jutottak szálláshoz. A kerület húszmillió forintot fordít a károk helyreállítására és a gáz nélkül maradt lakók ellátására. – A családok között olajradiátorokat és főzőlapokat osztottunk szét – mondta Fecske Károly, a Kőbányai Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója. – Étkezősátrat állítottunk fel, ahol naponta egyszer meleg ételt biztosítunk. A gázszolgáltatás helyreállítása februárra várható, mivel az alapvezeték is rossz állapotban van.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!