Hírek

2004.12.30. 08:59

Honvéd-vita a Sportfolióval

A pálya állapota katasztrofális, ám az ütköző érdekek miatt a változtatásra jelenleg alig van remény. Szerencsére a tárgyalások még nem zárultak le, és talán mégis lesz megoldás.

Lázár Lajos

Az állami tulajdonban lévő Bozsik-stadion üzemeltetője a Sportfolió Kht. Elvileg szerződésben kellene rendezni
az üzemeltető és a Honvéd Futball Kft. közötti viszonyt, ez azonban nem köttetett meg.
A Sportfolió szeretne szerződést kötni, a Honvéd viszont joggal várja el, hogy az aláírást követően olyan körülményeket garantáljon az üzemeltető, mint például Újpesten. Csak azért átutalni a bevétel jelentős részét, hogy továbbra is omladozzon a létesítmény, értelmetlen.
A Sportfolió viszont hallani sem akar arról, hogy áldozzon a stadionra. Ennél tovább is megy, megfenyegette a klubot, ha nem írja alá a szerződést, megszünteti az alapvető szolgáltatásokat.
A csapatot működtető gazdasági társaság felajánlotta, hogy szívesen megvásárolná a létesítményt, és ebben partner lenne a kispesti önkormányzat is. A tárgyalások megkezdődtek, a Sportfolió nem zárkózik el az esetleges üzlettől, de a megállapodás egyelőre várat magára.

Kétmilliárd forintot szánnak a stadionra

– A tulajdonosok megtették ajánlatukat – nyilatkozta a Reggelnek dr. Lóránth József,

a Honvéd jogi képviselője –, és a kispesti önkormányzattal közösen kétmilliárd forintot áldoznának a stadion felújítására. Ez a létesítmény mindenben megfelelne a kor követelményeinek. Még azt is vállalnánk, hogy a sporttörvénytől eltérően nem tizenöt, hanem ötven évig nem épülhetne más a stadion helyén. Reméljük, hogy az elakadt tárgyalások a jövő év elején folytatódnak, és a futball számára is eredményesen zárulnak.

Legendás csapatokat láthattunk kispesti mezben az Ady Endre úti pályán az elmúlt ötvenöt évben

1950–1955 (a klubtörténet legfényesebb alakulata): Grosics – Rákóczi, Lóránt, Bányai – Bozsik, Kotász – Budai II, Kocsis, Machos, Puskás, Czibor. Rajtuk kívül többször szerepelt még: Babolcsay, Palicskó, Tichy, Faragó.

1970–1972 (a nagy Újpestet is többször megszorongató gárda): Bicskei – Kelemen, Ruzsinszky, Szűcs, Lukács – Pintér, Komora – Pusztai, Kocsis, Kozma, Fehérvári. Gyakran kapott lehetőséget: Vági, Tajti, Csepregi.

1979–1980 (negyedszázados szünet után 1980-ban ismét bajnokságot nyert együttes): Gujdár – Paróczai, Kocsis I., Garaba, Varga – Gyimesi, Dajka, Nagy A. – Bodonyi, Weimper, Kozma. Ritkán hiányzott: Pál, Lukács, Esterházy.

1984–1986 (a sorozatban három bajnokságot nyerő Honvéd): Andrusch – Sallai, Nagy A., Garaba, Varga – Sikesdi, Gyimesi, Détári – Bodonyi, Dajka, Esterházy. Többször szerepelt: Kerepeczky, Dózsa A., Kovács K.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!