Hírek

2004.12.15. 07:49

Hétgólos hátrányból fordítva nyertek a lányok

Bár az első félidőben hétgólos hátrányba került, a 25. és az 50. perc között ellenállhatatlanul kézilabdázott Kiss Szilárd csapata.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="247"] Óriási harc jellemezte a debreceni mérkőzést, Siti Eszter, a „Kicsi” is megszenvedett a német védők ellen
[/caption]„Ne számítson senki könnyű mérkőzésre a németek ellen” – figyelmeztetett mindenkit Kiss Szilárd, a válogatott szövetségi kapitánya. Hozzátette, harcias, jól védekező csapat vár tanítványaira. A fentieket bizonyította a vetélytárs dánokkal vívott csatája is. A mieink tavaly decemberben a horvátországi világbajnokságon, a csoportmeccsek során találkoztak legutóbb, s hiába álltunk jobban a szünetben, a hajrát akkor (is) elrontotta az együttes és kikapott.

A debreceni publikum nagy része szomorúan vette tudomásul, hogy a vetélytárs szerzett vezetést. Csapatunk tartotta magát rossz szokásához és csak a harmadik perc után lőtte első gólját. Radulovics egyenlített, Kindl fordított, ezt követően nem sok öröm jutott nekünk. A németek zsinórban dobtak négyet, míg mi öt percig a kaput is elvétve találtuk el.

Két reménykeltő magyar gól után tíz percig csupán egyszer ünnepelhettek a szurkolók, míg az ellenfél hétszer is betalált Pálinger kapujába (5-12). A nézők – köztük például a debreceniek két kedvenc labdarúgója, Sándor Tamás és Dombi Tibor – fejüket a kezükbe temetve nem akartak hinni a szemüknek. A félidő utolsó öt perce ugyanannyi magyar gólt hozott, mint az azt megelőző huszonöt, így a szünetig feljöttek háromra a mieink (10-13).

Német góllal indult a második játékrész is, de ezt követően végre egyre többször lendülhettek magasba a magyar karok. Négy perc elteltével már csak egy volt a hátrány, újabb négy múlva Balogh Bea egyenlített (15-15). Bár a németek erre válaszoltak, a 40. percben Nagy Ivett két gólja után már vezettünk. Sőt, Tóth Tímea bombája és Radulovics két értékesített hetese után négyre nőtt az előny (20-16). Pálinger pedig közben parádézott a kapuban,  Ferlingnek viszont ezután sem ment, mégis a pályán maradhatott. A hajrában a német lányok ugyan kétszer is egyre csökkentették a hátrányukat – kicsit kísértett a múlt –, egy- gólnyi előny megmaradt a végére is (26-25).

Középdöntő, 2. csoport

Magyarország–Németország 26-25 (10-13)

Debrecen, 5000 néző, V: Liachovicius, Paskevicius (litván)

Magyarország: Pálinger – Balogh 1, Radulovics 9/4, Ferling, Kulcsár 2, Kindl 2, Nagy 7, cserék: Sirina (kapus), Pigniczki, Bohus, Görbicz, Tóth 4, Siti 1

Németország: Englert – Schmidt 3, Jurack 3, Melbeck 1, Pietzsch 1, Blacha 3, Henze 2, cserék: Woltering (kapus), Althaus, Danilovic 5/4, Wörz 1, Baumbach 4, Erfmann, Harke 2

Kiállítások: 10, illetve 6 perc

Hétméteresek: 5/4, illetve 5/4

Két fontos pont

„Tompán kezdtünk, de a második félidőben már olyan szakaszt produkáltunk, ami végül megalapozta a sikert. Vesztett állásból szereztük meg a fontos két pontot” – mondta Kiss Szilárd. magyar csapat szövetségi kapitánya

További eredmények

Középdöntő 1. csoport (Győr)

Ukrajna–Szlovénia 24-22 (8-11)

Spanyolország–Szerbia-M. 32-29 (13-17)

Norvégia–Oroszo.: lapzárta után ért véget

A csoport állása:

1. Szlovénia 4 pont (3 mérk.)

2. Norvégia 4 pont (2 mérk.)

3. Ukrajna 4 pont (3 mérk.)

4. Oroszország 2 pont (2 mérk.)

5. Spanyolország 2 pont (3 mérk.)

6. Szerbia-Montenegró 0 pont (3 mérk.)

2. csoport (Debrecen):

Románia–Franciaország 31-25 (15-13)

Dánia–Ausztria: lapzárta után ért véget

A csoport állása:

1. Magyarország 6 pont (3 mérk.)

2. Románia 4 pont (3 mérk.)

3. Ausztria 2 pont (2 mérk.)

4. Dánia 2 pont (2 mérk.)

5. Németország 2 pont (3 mérk.)

6. Franciaország 0 pont (3 mérk.)

Schiller Zsolt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!