Hírek

2004.12.16. 00:00

Fenyvessy képviselő újabb lakásügye

Izing A.

Korábban a Reggel már foglalkozott Fenyvessy Zoltán XI. kerületi MIÉP-es képviselő lányának lakáscseréjével. Most annak jártunk utána, hogy Fenyvessy valóban segítette-e más rokonát is a lakáscserében.

Állítólag Demszky Alma XI. kerülethez benyújtott lakáskérelmét az a Fenyvessy Zoltán „verte nagy dobra”, akinek lánya maga is lakáshoz jutott a XI. kerületben. Megkérdeztük a képviselőt az ügyről, aki cáfolta, hogy a főpolgármester lányának lakásügyét ő szivárogtatta volna ki. Mint mondta, korábban megkereste egy bulvár lap újságírója, s mint a lakásügyi bizottság tagjának, felolvasta a Demszky Alma lakáskérelmében hozott határozatot. Fenyvessy a hallottakat az újságírónak megerősítette, mert az mindenben megfelelt a valóságnak.

Fenyvessy Zoltán a Reggelnek azt mondta: lánya férjhez ment, majd Újpalotára költözött, később elvált. Házassága felbomlása után lakáscsere-kérelmet nyújtott be abba a kerületbe, ahol felnőtt. A cserealap a XV. kerületi, 47 négyzetméteres, kétszobás, felújított lakás volt. Ezért egy XI. kerületi, Fehérvári úti, 45 négyzetméteres, másfél szobás, rendkívül rossz állapotban lévő lakást kapott két éve, amelyet fel kellett újítani.

Megkérdeztük a városatyát, igaz-e, hogy felesége húgának is segített a lakáscserében. A képviselő azt nyilatkozta, hogy sógornőjének lakáscseréjében semmilyen módon nem működött közre. Ez négy éve történt, és annyit tud róla, hogy két kisebb lakást cserélt egy nagyobbra a rokona. Fenyvessy Zoltán képviselő lánya és sógornője a XI. kerületi önkormányzat dolgozója évek óta. Munkájukkal elégedettek – közölte Fenyvessy Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!