Hírek

2004.12.06. 06:47

Csendes hónap lesz a december

Az élvonalbeli csapatok lassan elkezdik a téli pihenőt. Egy hivatalos mérkőzésre kerül még sor az idén, december 8-án rendezik a Pécs–Ferencváros Magyar Kupa-mérkőzést.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="185"] Nagy csatát ígér az év utolsó hazai tétmérkőzése, miután a Ferencváros és a Pécs az Üllői úton megszenvedett egymással. Képünkön Gyepes küzd a pécsiek, Pest Krisztián és Szekeres Zsolt ellen.
[/caption]A januári felkészülési időszak egyik állomása lesz a már hagyományos teremtorna. A csoportmérkőzések három helyszínen zajlanak, majd a döntőt Debrecenben vívják. A Magyar Labdarúgó Liga elkészítette a csoportbeosztások tervezetét, de ez jelentősen változhat a végleges döntésig, mely az MLSZ elnökségére vár. Azért van egyelőre csak tervezet, hogy az esetleges külföldi túrák, vagy hazai edzőtáborozások ideje ne ütközzön a teremtorna dátumaival.

Biztos, hogy január 9-én Nyíregyházán, január 16-án Budapesten, míg január 23-án Pápán lesznek csoportmérkőzések, a debreceni döntő időpontja január 30. Az egyes csoportokba öt-öt NB I-es csapat kerül, és minden csoportban szerepel egy horvát együttes is. A döntő házigazdája, a Debreceni VSC gárdája nem játszik selejtezőt. A csoportokból az első helyezettek, valamint a két legjobb második jut tovább, és hozzájuk csatlakozik majd a DVSC. A bajnokság tavaszi idénye március 5-én kezdődik, feltéve, ha nem szól közbe az időjárás. Márciusban egy Magyar Kupa-forduló is lesz, 16-án a legjobb négy közé jutás a tét. Ennek a fordulónak a sorsolása december 10-én elkészül.

Lázár Lajos -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!