Hírek

2004.12.24. 07:40

Bajnoki címre tör a Loki

Debrecenben óriási az elvárás a csapattal szemben. A Loki újra bajnokesélyes.

Lázár Lajos

Az elmúlt két évben az utolsó pillanatig versenyben volt a Debrecen a bajnoki aranyért. Végül be kellett érnie mindkétszer a harmadik hellyel. A Lokinál most abban bíznak, hogy harmadszor sikerülni fog.
A csapat a listavezető Ferencváros mögött hárompontos hátránnyal várhatja a tavaszi folytatást. A bajnoki táblázat pillanatnyi állása szerint a két csapat bajnoki címért folytatott vetélkedésébe csak kevesen szólhatnak bele. A csapat vezetői egyértelműen fogalmaznak: végig versenyben maradni az első helyért. Természetesen ebben benne van az is, hogy végre bajnok legyen a Loki.
A nyári sikeres erősítés után úgy indult a csapat, hogy nem lehet gond. Ezért hatott meglepetésként, amikor a sikeredzőnek számító Szentes Lázárral szerződést bontottak. A váltás hátteréről sem akkor, sem most nem kívánt részletesebben nyilatkozni egyik fél sem. A klub vezetése és a távozó edző is csak annyit mond, fontosnak tartják, hogy a válás közös megegyezéssel történt.
– Bízunk az új szakvezetőben, Supka Attilában, és segítőjében Herczeg Andrásban, akik egykor a mi játékosaink voltak – mondta Szilágyi Sándor, a DVSC ügyvezető igazgatója. – A téli szünetben nem tervezünk említésre méltó változást a keretben. Az már biztos, hogy a két brazil távozik. A védő Flávio Pim szerződését kérésére felbontottuk, míg a csatár Leonardo csak kölcsönbe volt nálunk, és ez
a kölcsönszerződés lejárt. Helyére szeretnénk szerződtetni valakit, de azt, hogy magyar vagy külföldi lesz, még nem döntöttük el. Jó hír még, hogy Böőr Zoltán végre felépült sérüléséből, és januárban ismét csatlakozik a csapathoz.

Sándor Mercedesszel, Dombi Audival jár

A Debrecen azon kevés csapatok közé tartozik, ahol évek óta rendezett az anyagi háttér. A klub éves költségvetése 400-450 millió forint közötti. A csapatot fenntartó gazdasági társaság többségi tulajdonosa Szima Gábor, míg a város önkormányzata 25 százalékkal rendelkezik. A játékosok jelenlegi havi jövedelmének egyharmada az alapfizetés, a többit a pontokért járó prémium jelenti. Ennek összege ellenfellenként változhat, és általában a győzelem háromszor annyit fizet, mint a döntetlen. A Reggel információja szerint a legjobban kereső játékosuk Sándor Tamás havi 1,8 millióval, őt követi Dombi Tibor 1,4 millióval. Sándor Mercedesszel, Dombi pedig Audival jár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!