Hírek

2004.12.06. 06:45

Bajban Júnior Baiano

BAMA

Brazília egyik legnagyobb múltú labdarúgócsapata a Flamengo az utóbbi időben nem fényes győzelmeinek köszönhetően kerül az újságok címlapjaira.

Az egyik legjobb brazil védő, a világbajnoki ezüstérmes Júnior Baiano ugyanis rendőrségi idézést kapott. Bahia állam rendőrsége hetek óta nyomoz Sérgio Dórea Nascimento után, aki drogdíler és a „Quinta Elite” (Ötödik Elit) nevű bűnbanda feje, amely Júnior szülővárosában működik. A nyomozók lehallgatták a bűnöző telefonbeszélgetéseit, melyek közül az egyikben azt mondta, hogy egy Volkswagen Golfot kapott Baianótól. Az említett modell egyébként – európai autó lévén – drága kocsinak számít Brazíliában. Emellett azonban – állítólag – némi pénzösszeget is eljuttatott a bűnbanda fejének a labdarúgó, aki elég gyenge védekezéssel állt elő, ugyanis azt mondta, hogy az édesapjának sincs autója, úgyhogy senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy idegennek egy drága kocsit ad ajándékba, miközben a családtagja gyalog jár. Aztán persze kiderült, hogy Nascimento mégsem annyira idegen.

– Ő nem a barátom, csak a két fivére. Hárman vannak testvérek és én csak a másik kettővel vagyok baráti viszonyban, bár amikor otthon vagyok néha vele is szoktam beszélni. Vannak emberek, akiket gyerekkorom óta ismerek és attól, hogy ő rossz útra tért még beszélhetek vele, hiszen mindenki úgy boldogul, ahogy tud, ő pedig ezt választotta. Azonban ettől még együtt nőttünk fel – magyarázta el a helyzetet Baiano, akit egyébként 2001 januárjában egyszer már eltiltottak kokain használata miatt, bár akkor is tagadta a vádakat.

A Flamengóra a következő egy hétben két nagyon fontos mérkőzés vár, így csak ezek után utazik majd haza a játékos, hogy megjelenjen a rendőrségi kihallgatáson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!