Hírek

2004.12.28. 00:00

Az MDF megyei alelnöke a polgármester Nagykállón

Patay Gábor

A Fidesz és az MDF közös jelöltje, Juhász Zoltán, a demokrata fórum Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének alelnöke lesz Nagykálló új polgármestere. Ő kapta ugyanis a legtöbb szavazatot a csütörtökön tartott időközi önkormányzati választáson. Juhász 2644 szavazatot, míg ellenfelei közül Terdik János (független), a korábbi polgármester 1737 szavazatot szerzett. A választáson a 8030 szavazásra jogosult közül 4727 adta le szavazatát.

Az időközi választáson a szavazásra jogosultak az új önkormányzati képviselőtestület összetételéről is döntöttek, amelybe tízen egyéni jelöltként, kilencen pedig listáról kerültek be. A testület politikai összetétele még nem ismert, mert a szoros eredmény miatt újraszámolást rendelt el a nagykállói jegyző. A korábbi képviselő-testület október 11-én feloszlatta önmagát. Az ok: a két éve az MSZP színeiben nyert Terdik János és a képviselő-testület tagjai között megromlott a viszony.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!