Hírek

2004.12.22. 00:00

Autópártiak a városvezetők

Nem kedvelik a tömegközlekedést a budapesti városvezetők, de még a BKV vezérigazgatója sem. A főpolgármester és helyettesei kivétel nélkül szolgálati autóval járnak munkahelyükre. Közben pedig folyton megpróbálják lebeszélni az autósokat a gépkocsiról.

V. Z.

Demszky megmondta
„A fenntartható fejlődés érdekében változtatni kell szokásainkon, ezért főként a tömegközlekedést kell a fővárosi lakosoknak igénybe venni, vagy gyalog közlekedjenek, s így megkímélik környezetüket és saját magukat.”  (Demszky Gábor )

Jó autókkal, jó utakon
Nem kerül pénzébe a főpolgármesternek és helyetteseinek, illetve a BKV vezérigazgatójának a közlekedés. Szolgálati autójuk költségeit a főpolgármesteri hivatal viseli. Demszky és Schiffer Audi 6-tal, a többiek 1,8-as Passattal járnak. Aba Botond céges autója egy Renault Laguna. Ennek költségeit a BKV állja. A főpolgármester és a helyettesei 671 és 630 ezer forintos fizetésükön túl 30, illetve 20 százalékos költségtérítést is kapnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!