Hírek

2004.12.23. 00:00

A vadászok tiltakoznak Polt Péter agancsa miatt

Patay G.

Tiltakozó levelet juttatott el szerkesztőségünkbe az Országos Magyar Vadászkamara Somogy megyei szervezete. A levél aláírója, Diviánszki János kifogásolja, hogy Polt Péter legfőbb ügyész Somogyban lőtt szarvasbikaagancsának értékelése nem felel meg a valóságnak.

A bemutatott trófea ugyanis nem harmincezer forintot, hanem annak tízszeresét éri a vadászatszervező irodák árjegyzéke szerint. A szervezet álláspontja, hogy az értékelésre felkért szakértő az agancs értékét – durva szakszerűtlenséggel  – csontárban számolta ki. A televíziós csatornákon kedden bemutatott bírálat, a vadászok szerint, eltért a trófeabírálat szakmájukban előírt módszerétől, egyben lejáratta azt a közvélemény előtt.

Amint arról már beszámoltunk, Polt Péter ellen Keller László szocialista képviselő kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást, mert a legfőbb ügyész idei vagyonbevallásában nem tüntette fel azt. Ebben azokat az ingóságokat kell szerepeltetni, amelyek értéke meghaladja a 330 ezer forintot. Az ügyben szerettük volna megszólaltatni Pintér István országos fővadászt, de a minisztérium sajtóosztályán közölték: a vitából inkább kimaradnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!