Hírek

2004.11.26. 00:58

Vizsgálja a rendőrség a tüntetést

A Reggel világította meg a szőke nők tüntetésének igazi okát. Most a rendőrségen a sor.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="143"] Önérzetükben sértett szőkék akciója, vagy reklámfogás volt a megmozdulás?
[/caption]Vizsgálják a szőke nők tüntetésének körülményeit, tudtuk meg Kozák Lászlótól, a BRFK szóvivőjétől. Kedden a Szőke Nők Mozgalma a Negatív Megkülönböztetés Ellen nevű csoport, tucatnyi szőke tüntetett az Esélyegyenlőségi Hivatalnál. A szőke nős viccek betiltását követelték. A tiltakozás a csak szőkéket alkalmazó, holnap nyíló, és véletlenül a szőkékről elnevezett étterem-kávézó előtt ért végett.
A szőkék tojásokat dobáltak az épület falára, majd egy tortát vágtak az üzletvezető arcába.

A rendőrség többek között azt vizsgálja, hogy a megmozdulás során történtek felvetik-e a szabálysértés vagy a bűncselekmény gyanúját. A torta- és tojásdobálás felfogható rendbontásnak. Mint azt megtudtuk, a rendőrség azt is vizsgálja, hogy az esemény maga lehetett-e például reklám. Amit egyébként a tüntetés szervezője, Tímár Krisztina tagadott. A hölgy egyébként maga is szőke, igaz, festett. Amúgy logisztikai aszisztens. Ő és társai csak a szórakozóhely nevének megváltoztatását követelték a szőke nős viccek betiltása mellett. Ha mégis reklám volt a felhajtás, a BRFK kiszámlázza a biztosítás költségeit. Ami akár százezer forintra is rúghat.

Képeink a képgalériában!

IQ-teszt ingyen

A Mensa HungarIQa, a magyar IQ-klub lehetőséget ad a szőkéknek jövő szombaton, hogy próbára tegyék a szellemi képességeiket. A budapesti

IQ-tesztíráson a szőkék ingyen vehetnek részt. Jelentkezni a Mensa honlapján, a www.mensa.hu címen lehet. A Mensa minden

a felvételi feltételeknek megfelelő tesztíró számára oklevelet állít ki. Amellyel tulajdonosa igazolhatja eredményét.

a rendőrségen a sor. Szemán László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!