Hírek

2004.11.04. 06:30

Vigyázzanak magukra

Újabb bázissal gyarapodott a lakótelepi rendőrség. A III. kerületi Békásmegyeren átadták a rendőrőrs épületét.

Balaton Balázs

Ötven rendőr vigyáz mostantól az ötvenezres békásmegyeri közösségre. Mert valljuk be, egy lakótelep inkább közösség, kis falu, mint városi rendeződése emberek csoportjának. Huszonnégy órában járőröznek, vigyázzák a rendet. Ez becsülendő. Az is, hogy nemsokára három másik lakótelepen is megnyitják a helyi őrsöt. Csak azt nem érti az átlagember, hogy eddig miért nem volt ott helyi rendőrség, tűzoltóság, mentőállomás. Persze-persze. A pénz. De azért furcsa, hogy egy kisebb városnyi – ötvenezer – embernek nincsenek önálló intézkedő szervei.

Békásmegyerhez közelebb voltak eddig a szentendrei kapitányságok, mint a III. kerületiek. Ha ott laknék, most megnyugodnék. Több évtizedes hiányt pótoltak tegnap. Régóta vágytak a helyiek a nagyobb biztonságra. Arra, hogy esténként nyugodtan hajtsák álomra a fejüket. Már csak abban bízhatunk, hogy tényleg a közeljövőben még több örsöt avatnak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!