Hírek

2004.11.29. 06:47

Veszprémi vigasság a Pick ellen

BAMA

Hét közben fölényes vezetése után alaposan meg kellett küzdenie a két pontért a Veszprém férfi kézilabda csapatának Dunaújvárosban, tegnap pedig a Szegedet fogadta. A két együttes elsőként jutott tovább csoportjából a Bajnokok Ligájában. Bár a hazaiak tűntek esélyesebbnek a bajnokság rangadóján, a vendégek reménykedtek. Míg két szurkolótábor tagjai az interneten küldözgettek egymásnak „szerelmes leveleket”.

A veszprémiek többek közt azért is haragszanak, mert rendre a Tisza-partiak játékosai állnak az élen a kézilabda gálás szavazáson. A másik oldalt az bosszantja, hogy a szegedi nevelés, Buday 2008-ig írt alá a vetélytárshoz, ahol először szerepelt az „áruló” Eklemovics.

Lazarov szerzett vezetést, majd Pásztor növelte az előnyt, Berta révén csak öt perc elteltével, hátrányból lőtt először gólt a Szeged. A másodikra is öt percet kellett várni, Berta előnyből talált Sola kapujába. A vendégek egy darabig ragaszkodtak a hagyományokhoz, mert csak B- betűseket ünnepelhettek: Bertát, Bajuszt és Bendót. Közben gúnyos számolásra készültek a hazai hívek, hiszen csapatuk 12-3-ra elhúzott, ám ekkor még nem nőtt tízre a különbség. Sőt, hiába állították ki másodszor is vendégek legjobbját, Ilyést, társai feljöttek ötre (14-9). A hajrá azonban a bajnoké volt és biztosan vezetett a szünetben (17-10).

A második félidő tizedik percben Ilyést harmadszor is kiküldték, így már nem jöhetett vissza, ráadásul két perc múlva felhangzott a „kiszámolás”
(24-14). A játékvezetők meg sorra szórták ki az embereket, olykor olyat, aki a környéken sem járt, s arra is akadt példa, hogy csak négy mezőnyjátékos volt pályán a csapatokban. Egyre idegesebb lett a hangulat mind a játék-, mind a nézőtéren. Szerencsére nem tartott sokáig.  Mezei több labdát kapott, így több gólt is lőtt, ám a másik beállós, Gál még jobban teljesített.

Az új igazolást, Sulicot az idény előtt műteni kellett, az addig szinte csak védekező veszprémi nyolcas lehetőséget kapott támadásban is. S élt vele! Csapata húzóembere lett, a bajnokikon a második legtöbb gólt dobta a fotexesek közül, s a Világkupán a válogatottban is remekelt. A végére maradt a félidei különbség (33-26), s ezzel a veszprémiek az élen zárhatják az alapszakaszt.

A férfi NB I további eredményei: Szigetvár–Nyíregyháza 27-28 (17-12), Százhalombatta–Tatabánya 26-27 (15-14), Csömör–Pestszentlőrinc 28-25 (14-10), Honvéd–Győr 24-32 (13-13), Debrecen–Dunaferr
25-28 (11-13).

Hiányzott a szegediek agresszív védekezése

– A dunaújvárosi meccsel ellentétben most a második félidőben is jól játszottunk – értékelt a hazaiak másodedzője, Csonti Rudolf. – A védekezésünk is tetszett, remélem az ukránokkal szemben, a BL negyeddöntőben legalább hasonló teljesítményt nyújtunk.

– Hiányzott az agresszív védekezés és az összpontosítás az elején, s az első félidőben eldőlt minden – mondta a másik oldal mestere, Kovács Péter. – Bár a második játékrészt döntetlenre hoztuk, ez kevés volt. Nehéz lesz a Cejle ellen, hiszen ellenfelünk szombaton a Ciudad Real otthonában nyert négy góllal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!