Hírek

2004.11.24. 00:48

Vészhelyzetben Nemecsek „fürdőhelye”, a Füvészkert

Tóth T.

Az Oktatási Minisztérium segítségét kéri a fővárosi Fidesz a Füvészkert megmentéséhez. Tirts Tamás ügyvezető alelnök hangsúlyozta, az évi 60 millió forintos támogatásból az ELTE már nem tudja biztosítani a Füvészkert fenntartását.

Korábban Isépy István igazgató felvetette, hogy megfelelő tőkejuttatás nélkül a kert bezására kényszerülnek. Az alelnök szerint elsősorban a pálmaház megnövekedett fűtési költségei jelentenek gondot az oktatási intézménynek.

– A minisztériumnak kötelessége gondoskodni a Füvészkertről. Ennek ellenére az egyetem nem kap elkülönített állami támogatást a fenntartásra – mondta Tirts. Az Oktatási Minisztérium annyit közölt, a Füvészkert működéséhez szükséges pénz is része az ELTE költségvetési támogatásának. Ez pedig nem csökken jövőre. Tirts Tamás szerint legalább 20 millió forintot el lehetne különíteni a Turisztikai Alapból a kert számára. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!