Hírek

2004.11.08. 02:12

Valóságshow

Állapotok A rendszerváltozás után megindult reformelőkészületek azt a reményt keltették, hogy a börtönök működési feltételei is gyökeresen javíthatóak

BAMA

A hírek szerint magánzárkába helyezték Zalatnay Saroltát, éppen abba a nevezetes, egykoron majd emléktáblával megjelölendő cellába, amelyben Rejtő E. Tibort, a K&H ex-vezérigazgatóját tartották fogva. Minderre azért került sor, mert rabtársai állítólag elverték, miután nem volt hajlandó felsikálni a padlót. Mindezt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) cáfolja. Meghallgatták az érintettet, s kiderült, hogy bántalmazásról szó sem volt, a Blikket pedig beperlik.

Börtönfilmeken felnőtt generációnk persze azért gyanakszik, hiszen az biztos, hogy az állítólagos megvert meghallgatásából semmi biztosat nem lehet megtudni. Ha harmonikus börtönéletre vágyik, mindent tagad. Amennyiben a BVOP vezetői, országgyűlési képviselők vagy kormánytagok valóban meg szeretnék tudni, milyenek a hazai börtönállapotaink, be kellene vonulniuk néhány hónap próbaidőre a különböző fokozatú műintézetekbe. A személyes tapasztalás varázsánál ugyanis nincs jobb módszer, ezt Mátyás király óta biztosan tudjuk. Minderről a köztévé műsort is sugározhatna. Ez lenne az MTV első valóságshow-ja, amelyet nemcsak a próbát tevők élveznének, hanem mi is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!