Hírek

2004.11.29. 06:16

Új eljárás a baltás támadó ellen

Szemán László

A Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság első fokon meghozott 10 éves fegyházbüntetését a hajdúhadházi B. Géza (21) ellen. Az ítélőtábla új eljárás lefolytatására utasította az első fokú bíróságot. Megállapították, hogy első fokon eljárási szabályokat sértettek, hiányos volt a bizonyítás és nem indokolták az ítéletet.
B. Gézát 2002-ben lopás miatt nyolc hónap szabadságvesztésre ítélték, ám nem vonult be a börtönbe, így elfogatóparancsot adtak ki ellene. 2003 februárjában egy Debrecenben elkövetett bűncselekmény nyomozása során merült fel ismét a neve. Február 19-én délelőtt három nyomozó fel is kereste a lakását, és B. Gézát otthon is találták.
Az egyik rendőr az utcán maradt biztosítani, társai bementek a férfiért. Közölték vele, hogy megbilincselik és előállítják, mivel körözi a bíróság. B. Géza azt kérte, hogy a gyermeke szeme láttára ne bilincseljék meg. Közben azonban egy baltát kapott elő, és előbb az asztalra, majd a rendőrök felé csapott vele. Amikor az egyik nyomozó fejét vette célba, társa kétszer is rálőtt a férfi combjára, a lövedékek azonban a hasába csapódtak. A lövésekre a harmadik rendőr is berohant és segített legyűrni a tomboló B. Gézát. Közben újabb lövések is eldördültek. A nyomozók bilincselés közben vették észre, hogy hasba lőtték a férfit. A fegyverhasználatot jogszerűnek és szakszerűnek minősítette a debreceni városi kapitány. B. Gézának hivatalos személy elleni erő-szakért kell felelnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!