Hírek

2004.11.10. 06:55

Több mint húszmilliárd forint jut informatikára

BAMA

A2005-ösköltségvetésben 20–22 milliárd forint jut informatikai programokra, ebből kiépítik a közhálót, vagyis szélessávú internetkapcsolatot biztosítanak a közintézményeknek, további 4 ezer eMagyarország pontot hoznak létre, valamint a Millenárison felépítik a Jövő Házát. Létrehozzák a Nemzeti Digitális Adattárat és a Nemzeti Audiovizuális Archívumot – jelentette be Kovács Kálmán informatikai miniszter tegnap Budapesten.

Az informatikai tárca összköltségvetése mintegy 40 milliárd forint, ebből 20–22 milliárd jut a programokra, 15 milliárd forint a saját bevétellel működő Nemzeti Hírközlési Hatóságra, illetve a minisztérium fenntartására. A miniszter úgy fogalmazott: „Az információszabadság megteremtheti, elősegítheti az igazságos Magyarország létrehozását, az információszabadság az az erő, amely a XXI. században a magyar modernizáció hajtóereje lehet”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!