Hírek

2004.11.26. 01:04

Tart a vita, ellentétes érvekkel

Az MSZP a nemre biztat a népszavazáson. Duray Miklós felvidéki politikus szerint valakik félrevezetik a szavazókat.

BAMA

Országszerte folytatódtak tegnap a december 5-i kettős népszavazással kapcsolatos kampányok. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján ismét a kettős állampolgársággal járó többletköltségekről beszélt. Reális esélyként vetette fel a tömeges bevándorlást. – Sőt nem is kell itt lakjanak, mivel elég a bejelentett lakcímigazolás ahhoz, hogy közel húszféle szociális ellátásban részesüljenek a külhoni magyarok – mondta. Hozzátette: az MSZP saját honlapján a népszavazásig naponta két olyan kérdést tesz fel, amely szerinte segíti az állampolgárok tájékozódását. 

Számos helyszínen határon túli magyar vezetők hangoztatták érveiket a kettős állampolgárság mellett. Duray Miklós, a felvidéki Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke Győrben úgy fogalmazott: akik nemre biztatnak vagy nem ismerik a hazai jogrendet, vagy tudatosan félre akarják vezetni a szavazókat. Hozzátette: érthető, hogy egyesek nem tudják értelmezni a kérdést, hiszen a határon túli magyarokról 85 éven keresztül a hallgatás politikája folyt. Szerinte aki nemmel szavaz, az december 5-én igent mond a trianoni békeszerződésre.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!