Hírek

2004.11.20. 07:22

Rezes Judit balett-táncosnőből lett színésznő

Húszévesen még komolyan hitte a magas, sudár lány, hogy balett-táncosnő lesz. Aztán gondolt egy nagyot, és felvételizett a színművészetire. Nem vették föl. Másodszorra sem. De Rezes Judit nem adta föl.

Konkoly Edit

[caption id="" align="alignleft" width="193"] Judit a Csongor és Tündében Ilmát alakítja
[/caption]– Pécsett még keményen edzett, balettórákra járt, aztán mégis a színi pálya mellett döntött. Miért?
– Úgy éreztem, váltanom kell – mondja Rezes Judit (27). – Azért nem ment olyan simán minden, hiszen csak harmadszorra vettek fel a színművészti egyetemre. Megérte várni, hiszen egyre többet játszik a Katona József Színházban. Nem is panaszkodik, hiszen szerepel a Tartuffben, a Koccanásban, A talizmánban, a Top Dogsban, a Puntilla úr és a szolgája, Matti című darabban, Az idiótában. Sőt Pelsőczi Rékával és Szantner Annával felolvasóestre készülnek Tóth Kriszta verseiből. De nem csak olyan sima felolvasóest lesz, fűzi hozzá jellegzetes Rezes-mosollyal.
Igazi színházat akarnak, ahol a szöveg csak az egyik eleme lesz a csodának. És készül Bodó Viktor rendezésében a Perre is. És még ott van a kedvence, Ilma szerepe a Csongor és Tündéből.
– Kedvence?
– Igen, mert nehéz megformálni a figurát. Az eredeti darabban Ilma Balga kedvese, s mindketten vicces figurák. Zsótér Sándor Ilmát komolyabbnak képzelte. Finom, érzékeny kapcsolatot szőtt Ilma és Tünde közé. Ezt nehéz megjeleníteni, mert Tünde csak egy hang az előadásban. Mi, a szereplők, ülünk egész idő alatt. Vagyis nincsenek egymás felé gesztusaink. Nagyon őszintének kell lenni, hogy a néző elhiggye.
– Majd minden este játszik, mivel foglalkozik, amikor szabad?
– Pihenek, alszom. Szeretem a természetet, de a szaunázás is megnyugtat.

Rezes Judit

2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Utána a Katona József Színházhoz szerződött. Állandó szereplője a Pont Színház előadásainak.

Fontosabb filmjei: Magyar szépség, Nincsen nekem vágyam semmi, Szortírozott levelek, Ú[email protected].

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!