Hírek

2004.11.05. 08:05

Rajczi azt hitte, hogy viccelnek vele

Lázár L.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány kihirdette a Málta ellen készülő válogatott bő keretét. A névsor meglepetése, hogy hiányzik belőle Szabics Imre, akinek helyére az Újpest csatára, Rajczi Péter kapott meghívót. A kapitány azzal indokolta Szabics mellőzését, hogy az utóbbi mérkőzéseken elégedetlen volt teljesítményével. Rajcziról anynyit mondott, hogy régóta figyeli a csatárt, tehetséges labdarúgónak tartja, aki ráadásul ezen az őszön jó formában is játszik.

A 23 éves újpesti csatár korábban kilenc alkalommal szerepelt az utánpótlás-válogatottban, a felnőtt keretnél viszont most vették először számításba. Matthäus szerint a meghívás még nem jelenti azt, hogy pályára lép a november 17-i La Valletta-i mérkőzésen a Málta elleni világbajnoki selejtezőn. Azt viszont fontosnak tartja, hogy tehetséges fiatalok, akikre a jövőben számíthat, ott legyenek a keretben, és együtt készülhessenek a jelenlegi válogatottakkal.

„A játékostársaimtól hallottam, hogy tagja vagyok a válogatott bő keretének – mondta a Reggelnek Rajczi Péter. – Először tréfának vettem, hiszen Debrecenben megsérültem, és a Pécs elleni meccset ki kellett hagynom. Azért kíváncsiságból rákattintottam az internetre, meg másnap az újságban is olvastam a hírt. A hivatalos értesítést csak ezután kaptam meg, és nagyon boldog voltam. Az utánpótlás-válogatottság után reménykedtem abban, hogy lesz majd folytatás a felnőtteknél, de arra nem számítottam, hogy ilyen hamar. A sérülésem szerencsére rendbe jött, a héten már edzettem, és szombaton akár játszhatok is a Zalaegerszeg ellen. Nagyon sokan gratuláltak, de nem győzöm ismételgetni, hogy ez a meghívás még nem jelent válogatottságot. Zokszó nélkül veszem tudomásul, ha nem utazom a csapattal Máltára. Persze örülnék, ha ott lehetnék a többiekkel. Az utánpótlás-válogatottban két gólt szereztem, remélem, egyszer majd a nagyok között is feliratkozhatom a góllövők közé.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!