Hírek

2004.11.08. 07:48

Primász nem kér Faragóból

Primász Ágnes a szombati budapesti rangadón a Komjádi uszodában klub csapatában, a Dunaújvárosi Főiskolában sem szerepelt, hanem a kispadon jegyzetelt.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="272"] Primász Ágnes lövésre lendíti jobb kezét. A gólkirálynő a nyári athéni olimpián még játszott a magyar válogatottban.
[/caption]Nem csak azért nem játszott, mert megfázott, hanem mert lelkiekben még mindig nem tudta kipihenni az elmúlt időszakot.

– A perthi Világkupa után romlott meg igazán a kapcsolat, a kommunikáció Faragó Tamással – mondta az átlövő. – Már nyár eleje óta gondolkoltam a lemondáson, mert valójában már egy éve tartott ez a negatív tendencia. A változás pszichésen megviselt, s a teljesítményemet is rossz irányba befolyásolta. Nehéz volt meghoznom a döntést, hiszen a vízilabdának élek, de ez így nem megy. Az elhatározásom bizonytalan időszakra szól, de remélem, kijövök a gödörből, mert minden vágyam, hogy újra eredményes tagja legyek a magyar válogatottnak. A lemondással nem az volt a célom, hogy felkapják rá a fejüket az érdekeltek, s az sem, hogy majd mások is kövessenek, azért tettem, mert mélypontra kerültem, s ki kell pihennem ezt a traumát. Szeretném bebizonyítani, hogy jó játékos vagyok. Úgy érzem, ez csak úgy sikerülhet, ha most nem leszek válogatott.

A 93-szoros válogatott elmondta, hogy a kapitány neki osztotta a legkevesebb pénzt, még az is többet kapott, aki csak két percet játszott Athénban. Ráadásul nem kis különbségekről van szó. Állítólag Primászt sorozatos pszichés trauma érte, ugyanilyen problémákkal küzdött korábban egy másik újvárosi válogatott játékos, Zantleitner Krisztina.

2001-ben a budapesti Eb gólkirálynője volt

Született: 1980. 03. 05., Dunaújváros

Magassága: 176 cm

Csapata: Dunaújváros

Legnagyobb sikerei: vb-2. (2001), Európa-bajnok (2001), Eb-gólkirály (14 gól, 2001), a szövetségi kapitányok szavazatai alapján az Eb legjobb játékosa (2001), Világkupa-győztes (2002), Vk-gólkirálynő (9 gól, 2002)

„Tizenkilencmillióval rövidítette meg a csapatot”

Faragó Tamás szövetségi kapitány az olimpia után tagadta, hogy megromlott a viszonya a játékosokkal. Primász döntése viszont nem ezt bizonyítja. – Primász Ági döntésének valódi oka az lehet, hogy az olimpiai jutalom elosztásánál az utolsó kategóriába került – reagált Faragó Tamás. – Az oroszok elleni, ötödik helyért lejátszott mérkőzésen a megbeszéltek ellenére Primász emberelőnyben ejtett, ezzel tizenkilencmillió forinttal rövidítette meg a csapatot. Márciusban kénytelenek vagyunk selejtezőn részt venni a világbajnoki szereplés kivívása érdekében.

Rédei megérti társát

Hosszú éveken át a válogatott egyik meghatározó tagja volt Rédei Kata. A világ- és Európa-bajnokságot nyert pólós szintén többször került konfliktusba Faragóval. A kapitány nehezen viselte a nagyhangú hölgyet. – El kéne dönteni a szövetségben, hogy csinálunk egy válogatottat, vagy fenntartunk egyet Faragó Tamásnak – kezdte Rédei. – Ennek a csapatnak olimpiát kellett volna nyernie, de nem jött segítség a partról. Nem megsértődni kellett volna, hanem irányítani a lányokat. Tamás a vízilabdához ért, az emberekhez kevésbé, azt hiszi, mindenki képes megcsinálni a vízben, amit annak idején ő. Primász Ági kinyitotta a száját, és nem lennék meglepve, ha lennének követői.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!