Hírek

2004.11.29. 06:23

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Fodor Gábor Danija Mikka Makkát kedveli
Dani fiának, Fodor Gábor SZDSZ-es képviselő Lázár Ervin könyvéből olvasgat esténként. A Négyszögletű kerek erdő szereplői közül Danit legjobban „Mikka Makka varázslatos figurája bűvöli el”. Apja szerint azért választotta magának ezt a mesehőst, „mert felfedezte benne a bölcs és jóságos lelket. Nem csodálnám, ha példaképének tekintené. Mindenesetre arra törekszik, hogy lehetőleg hasonlítson hozzá”.


Géczi József Alajos valamikor élkapás volt
Géczi József Alajos szívesen gondozza vasárnap esténként sógora két malacát. Az állatokat a sógor neveli, aki azonban vasárnaponként elmegy a református misére, azután moziba. „Kulák–paraszt származású szoci vagyok. Amit a szerszámoskamrában a csavarhúzónál magasabbra akasztanak, ahhoz nem értek, de a kapa, a kasza illik a kezembe. Nyaranta diákkoromban nagy mezei versenyeken él-kapás is voltam.”


Dávid Gyula fiai keveset nézik a tévét
Dávid Gyula szocialista országgyűlési képviselőnek hat gyermeke van. Felesége ellenzi a tévénézést, így külön ki kell érdemelni náluk ezt a fajta szórakozást. „Kellő indokkal persze meggyőzik anyjukat a gyerekek. Hat és fél éves Marci fiammal főleg tudományos és ismeretterjesztő filmeket nézünk. Ő egyébként mérnök szeretne lenni, ezért érdeklődik intenzíven az ilyen filmek iránt” – mondta lapunknak a képviselő.


Mikola nem szereti a dübörgő zenét
Mikola István volt egészségügyi miniszter megérti, hogy a gyerekek dübörgő zene mellett képesek a leghatékonyabban tanulni. „Az indítja el a fantáziájukat, én képtelen lennék bármire összpontosítani ilyen körülmények között. Nem vagyunk egyformák, bizonyos élményekre másként reagálunk. Nem ellenzem e különös szokást. Placébóhatása van. Ne tiltsuk, értsük meg, van, akit ez serkent gyors gondolkozásra.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!