Hírek

2004.11.02. 01:51

Pedig lenne megoldás

Több emberség kellene és akkor nem halnának meg ennyien.

Balaton Balázs

Béla bácsi minden évben legalább egyszer feltette a kérdést. Üldögélt a fűzfa alatt, mi pedig imádkoztunk, hogy a hőscincér ne essen bele a kisfröccsbe. Ilyenkor kérdezte mindig: tudjuk-e, hogy mi különbözteti meg az állatot az embertől? Minden évben tudtuk a választ, de azért elgondolkodtunk. Soroltuk az evolúciós különbségeket, emlegettük Darwint, meg a pattintott korszaktól Edisonig eltelt időt. De nem. Béla bácsi válasza mindig megdöbbentett bennünket. A különbség az, hogy az állat általában nem öli meg saját kölykét. Azért szüli, hogy felnevelje, gondoskodjon az utódokról. Persze előfordul, hogy időnként a kutya felfalja kölykét, de csak ritkán.

Ehhez képest az ember gondolkodás nélkül öl. Ha kell, saját gyerekét is. Erre pedig nincs mentség. Ezt nem lehet kimagyarázni. A nők, akik megölik gyereküket rosszabbak, mint az állatok. És Béla bácsinak, mint a legtöbbször, most is igaza volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!