Hírek

2004.11.15. 00:51

Öttusa Eb Budapesten másfél esztendő múlva

BAMA

Másfél év múlva, 2006-ban Budapest rendezheti meg a felnőtt női és férfi öttusa Európa-bajnokságot. Erről a kontinens szövetségeinek képviselői döntöttek a sportág nemzetközi szervezete, az UIPM decemberi kongresszusa előtti egyeztető tárgyalásukon, Prágában.

Öt világbajnokság után ez lesz a negyedik kontinensbajnokság hazánkban. Győr egyszer, míg Székesfehérvár kétszer volt házigazda, ezúttal a főváros ad majd otthont a vetélkedésnek. Igaz, korábban Budapesten már öt vébét rendeztek, legutóbb öt éve.

Ez utóbbi annyira jól sikerült, hogy a nemzetközi szövetség vezetői arról beszéltek, a szervezésért még egy aranyérem járna Magyarországnak, s csodás élményt jelentene, ha a továbbiakban mindig itt lenne a verseny, mert ez a sportág ünnepe volt.

Persze nem kell csodálkozni az akkori szép szavakon, hiszen a viadalt a Margit-szigeten rendezték, s még az eső sem tudta elijeszteni a szurkolókat, akik nem kevés pénzt áldoztak, hogy a lelátón szurkoljanak a magyaroknak. Így telt ház ünnepelte az egyéniben győztes Balogh Gábort és Vörös Zsuzsát is.

Korábbi felnőttvilágversenyek Magyarországon:
Világbajnokságok: 1954 Budapest (férfi), 1979 Budapest (férfi), 1989 Budapest (férfi), 1992 Budapest (női), 1999 Budapest (férfi és női)
Európa-bajnokság: 1993 Győr (női), 1997 Székesfehérvár (férfi), 2000 Székesfehérvár (férfi és női)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!