Hírek

2004.11.18. 06:17

Összevesztek Bundin az állatvédőkkel

V. Z.

[caption id="" align="alignleft" width="266"] A Fehérkereszt Állatvédő Liga munkatársa kocsiba helyezi az állatot
[/caption]Az állatvédők szerint sanyarú sorsától menekítették meg a kutyát a XVIII. kerületi sporttelepről. Az eb gazdája szerint viszont mindene megvolt a kutyusnak. Az állatvédők elvitték a láncra vert Bundikát, gondozója most visszaköveteli.

Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora azt mondja, egy éve kísérik figyelemmel a kutya életét. A lőrinci sporttelepen mindig láncra kötve tarották az ebet. A kutyus rendszerint éhesen vetette rá magát a kerítésen át becsempészett ételre.

Sass Sándorné, a telep vezetője viszont állítja, jól tartották Bundit. A 14 éves kutya a megürült gondnoki lakásból maradt rájuk.
– Nem volt szívünk elaltatni – mondta Sassné. A kutyát nem lehetett szabadon hagyni a telepen, hiszen gyerekek járnak ott. Ezért volt láncon. Amikor a hölgy megtudta, hogy a Fehérkereszt gazdit keres Bundinak, úgy döntött, haza viszi a vén ebet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!