Hírek

2004.11.23. 00:39

Összefognak a kerületek a világörökségi zónáért

Rados Virág

Rehabilitációs társulást hozna létre a VI., a VII. és a VIII. kerületi önkormányzat az Andrássy út körüli világörökségi védőzóna felújítására.

Megírtuk: a város ezen részét, amely a régi pesti zsidónegyedet is magába foglalja, Hiller István kultuszminiszter november 8-án műemléki jelentőségű területté nyilvánította. A születő társulás célja, hogy a kerületek közösen dolgozzanak ki projekteket és szabályozási tervet a felújításra, illetve pályázzanak fővárosi és európai uniós pénzekre. Minden tag három-három képviselőt delegálna a társulási tanácsba, mondta el Hunvald György VII. kerületi polgármester, a társulás jövendőbeli elnöke. A szervezet már csak a főváros csatlakozására vár.

Bakonyi Tibor EU-integrációért felelős főpolgármester-helyettes szerint erről várhatóan a Fővárosi Közgyűlés dönt a decemberi ülésén. Ha a városatyák rábólintanak a tervre, jövő év elején megkezdődhet az érdemi munka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!