Hírek

2004.11.24. 01:01

Nemzetközi csalóbanda bukott le

Szemán L.

Elfogták a rendőrök Budapesten egy tatabányai cég ügyvezetőjét, három ukrán társát pedig még keresik. A cég az APEH Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságán 290 millió 285 ezer forint áfát igényelt vissza belföldi DVD-k beszerzése után. Kiderült, hogy a társaság legalább a piaci ár ötszörösén számlázta le a DVD-ket. A vám- és pénzügyőrség a telephelyen ellenőrizte a lemezeket.

Az ellenőrzés során megállapították, hogy a bemutatott lemezek közül 105 ezer 480 darab DVD, a többi, 311 ezer 440 darab CD volt, melyek után nem fizették meg a szerzői jogdíjat. A készletet lefoglalták. A Nemzeti Nyomozó Iroda megyei adórendőrei csalás bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást az elfogott cégvezető ellen.

Az adórendőrök időközben azt is megállapították, hogy a lefoglalt lemezeket egy másik társaság raktárából vitték Tatabányára. Ebben a raktárban további 188 ezer 200 darab CD-t foglaltak le. A raktárt bérlő cég telephelyén 700 darab DVD-t és 34 darab lőszert találtak. Így a nyomozás már lőszerrel való visszaélés miatt is folyik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!