Hírek

2004.11.23. 07:09

Nem a tesztpályán autózik

Tucatnyi pilótát próbál ki a héten a Forma–1-es Minardi-istálló. A csapat keresi pilótáit a következő szezonra. Bár eredetileg arról volt szó, hogy az együttes magyar pilótája nem lesz ott Misanóban, de Baumgartner Zsolt szerdán mégis megjelenik Olaszországban.

Schiller Zs.

[caption id="" align="alignleft" width="284"] Baumgartner Zsoltnak nagyon jó kilátásai vannak. Minden esélye megvan arra, hogy maradjon a Forma–1-ben
[/caption]Első Forma–1-es versenyzőnkhöz hasonlóan a régóta hazánkban élő izraeli Chanoch Nissa-nynak is Frank Tamás a menedzsere, ő Tiago Monteiro és Patrick Friesacher társaságában már tegnap bizonyíthatott. Nissany ma két ausztrál, Will Power és Will Davison társaságában is tesztel. De próbálkozhat a DTM után a Formula–1-ről álmodó Christijan Albers, az exminardis Nicolas Kiesa. Pastor Maldonado és a többiek valószínűleg csütörtökön körözhetnek. De lehetett hallani az orosz Szergej Zlobinról és a nagy tehetségnek tartott, 19 éves venezuelai Pastor Maldonadóról is, aki két éve kezdett formaautózni. Egyes hírek szerint Baumgartner holnap ül „kocsiba”, ám információink szerint erre nem kerül sor. Legalábbis nem a tesztpályán. Egy korábbi jótékonysági akció résztvevői közül kisorsolnak néhány adakozót, akik egy kétüléses versenyautóban ülhetnek majd Zsolt mögé.

A Forma–1-es lapok többsége szerint Baumgartner Zsolt jó viszonyban van mindenkivel a Minardinál. Paul Stoddart csapatfőnök is elismerően szokott beszélni első F1-es versenyzőnk teljesítményéről. Baumgartnerhez közelállóktól úgy tudjuk, a kapcsolat annyira jó, hogy igazán csak Zsolton múlik, marad-e. Ráadásul idén „összehasonlíthatatlanul” jobb feltételekkel kapna szerződést, ez pedig azt jelentheti, hogy lényegesen kevesebb pénzt kell összekalapoznia, mint idén. Mindenesetre a magyar pilótának állítólag több ajánlata is van, ezek közül akad, ahol versenyzőként, s akad, ahol „csak” tesztpilótaként számítanának rá.

Baumgartner Zsolt

Szül.: 1981. 1. 01., Debrecen

Magasság/súly: 178 cm/74 kg

Nyelvtudás: angol, német, francia, olasz

Családi állapota: nőtlen

Hobbi: repülés, futás, sízés, úszás, lovaglás

Pályafutása: 1998: Formula Renault – La Filiére, 1999: Formula Renault 2000 – Cram Competition, 2000: F–3 – GM Motorsport, 2001: F–3 – Trella Motorsport, 2001: F–3000 – Prost Junior Team, 2001–2002: F–3000 – Nordic Racing Team, 2003: tesztpilótai, majd ideiglenes pilótai szerződés a Jordan F1-csapattal, 11. hely Monzában, 2004: a Minardi szerződtetett Forma–1-es pilótája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!