Hírek

2004.11.30. 00:30

Ne fogadjunk a német lottón

Magyar cég közvetítőként nem szervezhet rá külföldi szerencsejátékra. Esetlegesen elvesztett pénzünket peres úton sem szerezhetjük vissza.

Hajnal László

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Dluhopolszky László rajza
[/caption]A jelenlegi ismeretek alapján törvénybe ütközik a német lottóra magyarországi irodán keresztül fogadni – figyelmezteti olvasóinkat Oravecz László. A Szerencsejáték Felügyelet (SZF) főosztályvezetője elmondta, tudomásukra jutott, hogy egy magyarországi székhelyű gazdasági társaság egy Németországban szervezett lottójáték érdekében közvetít, továbbá reklám és propaganda tevékenységet is folytat.

Postai úton, személyes küldemények formájában keresi meg honfitársainkat, a lehetséges fogadókat. Az ajánlat   vonzó, s így már szervezni is tudják a jelentkezőket. Ez az eljárás viszont ellentétes a szerencsejáték-törvény előírásaival. A felügyelet ezért teljeskörű vizsgálatot rendelt el, melynek egy-két hónap múlva lesz eredménye.

Minden héten 24 milliárd forint értékű nyereményt osztanak szét a németországi játékban. Nincs halmozódás, tehát telitalálat híján a többi egyéb nyertes között osztják ki a pénzt. Negyvenkilenc számból kilencet kell eltalálni – tudtuk meg a szervező Tellcall Hungary Kft. ügyfélszolgálatán.

Hetente szerdán és szombaton húzzák a számokat, alkalmanként négy húzás van. Fogadni legalább egy hónapra kell, ha valaki csak az egyik nap húzásait játssza meg, az 5100 forintba kerül. A fogadó nem saját számokkal játszik, azokat számítógép sorsolja ki. Mint ahogy azt is, hogy melyik 60-80 fős  játékoskollektívába kerül be. Egy szelvény ugyanis 500 ezer forintba kerül, amit egyedül kevesen tudnának kifizetni. Ellentételezésként a nyeremények is nagyobbak, amin persze osztoznak az összesorsolt csapattagok.

A Szerencsejáték Rt.-nél nem aggódnak, hogy az új német játék esetleg csökkenthetné forgalmukat – már ha engedélyeznék. Somorai László kommunikációs igazgató elmondta, honfitársaink elég konzervatívak. Szeretik a saját maguk által kitöltött szelvényeket saját kezűleg feladni. Ezt igazolja az a tény is, hogy a fogadások mindössze 2 százalékát kötik online módon vagyis számítógépen keresztül. A fogadók zöme tehát ódzkodik az újtól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!