Hírek

2004.11.25. 07:16

Mindent fizetnek Thaiföldön

A Málta elleni világbajnoki selejtezővel még nem fejeződött be a válogatott idei programja, a jövő héten újabb két mérkőzés vár a csapatra. Igaz, Lothar Matthäus szövetségi kapitány nem számíthat az idegenlégiósok többségére, valamint UEFA-kupa-kötelezettségük miatt a ferencvárosi labdarúgókra.

Lázár L.

[caption id="" align="alignleft" width="189"] Józsi György (balra) eddig csak az utánpótlás-válogatottban játszott
[/caption]Az első ellenfél Szlovákia válogatottja lesz, míg a másik ágon Thaiföld Észtországgal csap öszsze. December 2-án elöbb a két vesztes mérkőzik a harmadik helyért, majd az első nap két győztese dönti el az első hely sorsát. A kapitány 28 fős keretet jelölt ki, és vasárnap reggel dönti el, hogy ki lesz az a húsz játékos, aki utazik. Egyelőre gondot okoz Matthäus számára, hogy az utolsó bajnoki fordulóból két mérkőzés is vasárnapra maradt.

– Többen feltették a kérdést, hogy az idény végén mi az értelme ezeknek a meccseknek – mondta Hrutka János, a válogatott technikai vezetője – Nos, van szakmai és anyagi haszna is. Szakmailag az, hogy a kapitány komoly mérkőzéseken mérheti fel azokat a játékosokat, akikre hoszszú távon számít. Ami az anyagiakat illeti, az utazást meg a szállást a házigazdák állják, és a helyezéstől függően „fellépti díj” is jár a csapatoknak.

Vajaskenyér-túra a mesés Távol-Keletre

Messze már az az idő, amikor Dél-Amerika, vagy éppen valamelyik nyári spanyolországi nagy torna lehetett az úticél. A mostani helyzetben örüljünk, hogy – részben nyilván a szövetségi kapitány személye miatt – pénzt keres a válogatott. S most diszkréten ne törődjünk azzal, hogy leértékelődik a válogatottság értéke az ilyen meccseken, tegyük hozzá: a braziloktól a svédekig van példa arra, hogy egy ilyen túracsapatot A válogatottnak neveznek. Mert hogy ma már csak ezért fizetnek.

(dt)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!