Hírek

2004.11.29. 06:08

Menhelyi kutyák hálája

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="142"] Szili Katalin és Delhusa Gjon a fiatal magyar vizslával
[/caption]– Baj van – jelenti barátjának telefonon Barczai Gabi. – Itt egy kiskutya a kabátomban, és nem akar kijönni. Viszem haza.
Az ócsai Szent Ferenc Állatotthon udvarán sokasodnak a látogatók. Akad, aki a neten olvasta, hogy örökbe fogadó nap van. Másokat a szervező, a magyar újságíró-szövetség állatvédelmi szakosztálya hívott meg. Fiatal pár nézelődik az egyik kerítés előtt. Várják a fejleményeket.

– Hoztunk nekik száraz eledelt és törülközőket – mondja Baranya Sándor.
Két lány a budapesti XVI. kerületből jött. Százötven kiló kutyatáppal, konzervekkel.
– Az egész lakótelepet riasztottuk – meséli Papp Viktória.
– Az emberek összedobták az adományt.
Ott volt Havas Henrik, Sváby András és Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. Hírességekkel mindenre könnyebb felhívni a figyelmet.
– Az én kutyám, Csiló innen való – mondja az énekes Delhusa Gjon. – Hihetetlen szeretettel, odaadással és hálával ragaszkodik hozzánk.

Szavazzon, Ön örökbe fogadna-e menhelyről kutyát?

Segítséget várnak a gondviselők

A Szent Ferenc Állatotthonban élő 300 kutya biztonságos ellátása havonta közel 1 millió forint lenne. Gondviselőiknek csak 200 ezrük van a célra. Címük: 2364 Ócsa, Újerdő 33. Számlaszám: Postabank 119-91102/021-49699. Budapesten: VIII. Baross u. 86. Elérhetők kedden, pénteken, szombaton a 210-5774-es telefonon. Sms adományvonal (240 forint + áfa): 06-90-624-000. A „kutya” szót kell elküldeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!