Hírek

2004.12.01. 00:11

Másfélmilliós jutalmak az elnököknek

BAMA

November 26-án Pest Megye Önkormányzatának közgyűlése Szabó Imre elnököt eddig végzett munkája elismeréseként háromhavi illetménnyel tisztelte meg. Ez bruttó összegben
kifejezve egymillió-hatszázhatvanötezer forintot jelent. Az egybegyűltek negyvenöt igen és tizennyolc nem szavazati arányban hagyták jóvá a javaslatot.
Megtudtuk, a köztisztviselőket évente kétszer, a róluk elnevezett napon, és karácsony előtt részesítik jutalomban. Szabó Imre idén a köztisztviselői nap keretében kapott bruttó 1,665 ezer forint jutalmat. E mellett a november 26-i közgyűlés szavazott meg neki ismét ekkora összeget. Az elnök az elmúlt esztendőben bruttó 3,182 ezer forint extra elismerésben részesült.
A Pest Megyei Önkormányzat dolgozóinak ugyancsak a köztisztviselői napon adtak jutalmat, és hasonlóan a közgyűlési elnökhöz, decemberben ismét több pénzt költhetnek. Az Önkormányzat dolgozóinak kilencvenkét százaléka részesült jutalomban, átlagban két és fél havi fizetése erejéig.
A díjak mértékét törvény szabályozza. A maximális összeg hathavi bruttó bér lehet, két részre bontva.

A boríték belülről

Megnéztük, más megyékben milyen pluszjuttatásban részesülnek Szabó Imre kollégái.

Sós Tamás, a Heves Megyei Önkormányzat elnöke: három- havi bér bruttó 1,485 ezer forint.

Dóra Ottó, a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke: A decemberi ülésen javasolják háromhavi bérének megfelelő juttatásra, bruttó 1,485 ezer forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!