Hírek

2004.11.30. 07:04

Másfél milliárdos fővárosi tanácsadás

Zsidai P.

A főváros tulajdona

Az Enviroduna Kft.-t egyszemélyes tulajdonosként 2002. február 1-jén alapította a főváros. A céget a központi szennyvíztisztító telep menedzselésére hozták létre. Ügyvezető igazgatónak dr. Oszkó Károlyt, a Fővárosi Csatornázási Művek Rt. korábbi fejlesztési igazgatóját nevezték ki. Oszkó prémiumot vehet fel, éves fizetésének száz százalékát. Az igazgató havonta hatszázezer forintot keres.

A Reggel információ szerint a főváros másfél milliárd forintot fizet ki egy külföldi tanácsadó konzorciumnak. A megbízatást a csepeli központi szennyvíztisztító építésében való közreműködésért kapja.

Lapunk arról is értesült, a szerződést kifogásolta az Európai Unió, amely a költségek kétharmadát állja. A százkilencvenmilliárdos projektre, Európa legnagyobb környezetvédelmi beruházására, Budapest önálló céget alapított, az Enviroduna Kft.-t. Ez választotta ki pályázaton hetvenhét hónapra a GKW Consult, a Currie and Brown, a BHU Umwelttechnik, a Pénzügykutató Rt. és a Spányi és Jákob társaságokat.

A fővárosi célbeszerzési alosztály titkársága nem tudott felvilágosítást adni a szerződésekről, mivel nem kaptak engedélyt. Az Enviroduna illetékese ígérete ellenére nem hívta vissza szerkesztőségünket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!