Hírek

2004.11.22. 01:07

Lezuhant egy kínai repülő

BAMA

Senki sem élte túl a China Eastern kínai légitársaság egyik belföldi utasszállító repülőgépének vasárnapi tragédiáját. A gép Belső-Mongólia autonóm területén zuhant le helyi idő szerint reggel 8 óra 20 perckor, pillanatokkal azután, hogy felszállt Paotou város repülőteréről.

A 21 méter hosszú CRJ200-as típusú repülőgép a légikikötőtől két kilométerre lévő park területén, egy befagyott tóba csapódott be. A fedélzetén tartózkodó 53 személy, köztük egy indonéz állampolgár életét vesztette, további két áldozatot a földön ütöttek agyon a repülőgép darabjai – közölte a kínai polgári légiközlekedési hatóság. A tragédia oka egyelőre ismeretlen. Az időjárási körülmények kedvezőek voltak: az égbolt tiszta, a levegő hőmérséklete 6-7 Celsius-fok. A tavat borító jeget összetörték a repülőgép roncsai, amelyekből hatalmas lángnyelvek törtek elő. A mentést azonnal megkezdték (képünkön). A CRJ200-asokat a kanadai Bombardier cég gyártja. Ez a típus volt a világ első ötvenfős sugárhajtású utasszállító repülőgépe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!