Hírek

2004.11.24. 08:12

Leosztották a lapokat

A vadonatúj Krilatszkoje jégstadion ötezres publikuma előtt szerdán kezdődik Moszkvában a női teniszezők nem hivatalos csapat-világbajnokságának négyes döntője. Az már most biztos, hogy a házigazda oroszok barátságtalan vendéglátók lesznek...

Árvay Sándor

Nem csak a szokatlanul kemény tél miatt számíthatnak kellemetlen órákra a külföldi csapatok. Az idei esztendőben a Federation Kupa egyértelmű esélyese az orosz válogatott. Ezúttal sutba lehet dobni a múltbeli dicsőségeket, s a házigazdáknak már előre oda lehet ítélni a trófeát. A spanyolok eddig ötször, a franciák pedig kétszer diadalmaskodtak a sorozatban. Ausztria és Oroszország még nem ünnepelhetett végső sikert.

A szerdai és csütörtöki elődöntőkben francia–spanyol és orosz–osztrák (16) csaták lesznek. Előbbi összecsapás magyar idő szerint 10 órakor, utóbbi 16 órakor kezdődik. Mindkét ágon a két-két egyes után a második nap zárásaként bonyolítják le a párost. A világranglista 3. és 5. helyezettjét, az egyaránt Grand Slam-győztes Anasztaszija Miszkinát és Szvatlana Kuznyecovát (tartalék a vébérésztvevő Vera Zvonarjova és Jelena Lihovceva) hadrendbe állító hazai együttesnek nem okozhat gondot a „névtelen” osztrák csapat (Bammer, Meusburger, Wartusch, Kix) legyőzése.

A másik ágon a világranglista második Amelie Mauresmo távollétében Dechy, Golovin, Pierce és Loit képviseli a címvédő francia együttest, míg a budapesti WTA-viadalokon is gyakorta szerepelt Medina-Garrigues, Sanchez-Lorenzo, Ruano-Pascual és Marrero játszik a spanyoloknál. A szomszédok derbijén a múlt a franciáké (4-2 az ibériaiak elleni örökmérleg), s a jelen reményeit esetükben növelheti még, hogy Guy Forget kapitány társulatát motiválhatja az ismétlés lehetősége, s az, hogy a veterán Pierce kisasszony részese volt hazája korábbi két Fed Kupa-elsőségének.

A szombat-vasárnapi döntő egyik helyét az oroszok akár le is foglalhatják maguknak. A másik helyért azonban nagy csata várható a hét közepén a francia és a spanyol válogatott között.

Több mint kétszáz kiló krumplit ér a négynapos bérlet a döntőre

Diákoknak tíz rubelért árulják a jegyet, 150-200 rubel az átlagos meccsbelépő ára. Aki az összes találkozót látni akarja, kategóriától függően 720-2800 rubelért válthat napi tikettet

– ennél azonban már olcsóbb a bérlet, melyért kétezer rubelt kérnek a házigazdák. A társadalmi eseménynek számító Fed Kupa döntőjére a VIP ellátást kínáló bérletért négyezer rubelt fizethetnek a tehetős moszkvai polgárok.

Néhány aktuális orosz ár:

tej: 8-16 rubel/liter,

hús 55-60/kg,

narancs 35/kg,

burgonya 9/kg,

hajsampon 20-40,

sör 10-16/fél liter,

internet 25-30/óra

árfolyam: 1 rubel= 6,64 forint

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!