Hírek

2004.11.16. 07:32

Lefülelte a főorvosnő a dohányzó politikust

Újabb tilosban dohányzó országgyűlési képviselő bukott le a Parlamentben. Molnár László MSZP-s honatya az egy hónapja húzódó botrányra fittyet hányva, éppen ott dohányzott, ahonnan a kamerákat kitiltották. Tegnap két jegyzőkönyv készült.

Körmendi Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="287"] Vadai Ágnes (MSZP), Gruber Attila és Lengyel Zoltán fideszes képviselők megnagyobbították a füstfolyosót
[/caption]Van két újabb szabálysértő. Az V. kerületi ÁNTSZ főorvosa a szocialista Molnár Lászlót és egy vendéget ért tetten az Országház folyosóján.

Dériné dr. Balázs Veronika főorvossal két kört sétáltunk a patkó körül. Hancz István vendégként járt a Parlamentben. Három lépésre a kijelölt dohányzóhelytől gyújtotta meg cigarettáját, pont a főorvos szeme láttára. A doktornő épp Gruber Attila és Lengyel Zoltán fideszes és Vadai Ágnes MSZP-s képviselőkkel beszélgetett.

Arról folyt a szó, hogy miért teszik egyre kijjebb a dohányzóhely határát jelző mozgatható táblát. Az egyszemélyes füstkommandó ekkor lett figyelmes a tilosban cigiző vendégre, Hancz Istvánra. Büntetett, majd értékelt. „Tisztességesen elismerte a szabálysértést, megadta az adatait, és több képviselővel ellentétben nem szaladt el, amikor elmondtam neki, hogy eljárást indítok ellene” – mondta lapunknak Dériné.

Molnár László MSZP-s honatya már nem volt ilyen szívélyes. A Duna felőli folyosón tettenért képviselő közölte, be fogja panaszolni a főorvost, mert  egy újságíró előtt vette fel az eset jegyzőkönyvét. Majd a főorvosnak megjegyezte: holnap is itt fog dohányozni.

Harmincezer forint a maximális büntetés

Tilos helyen dohányzó személyt csak tettenérés esetén lehet büntetni. De csak akkor, ha a szabálysértő elismeri tettét és adatait megadja az ÁNTSZ illetékesének. A büntetés összege 10 és 30 ezer forint között mozoghat. Mértéke függ a vétkes vagyoni helyzetétől és a vele egy háztartásban élő eltartottak

számától. Az V. kerületi ÁNTSZ-nél összesen két orvos, hat felügyelő, két adminisztrátor és egy egészségőr dolgozik. Sok időt töltenek papírmunkával, egyöntetű véleményük: „fegyelmezettség és intelligencia kérdése, hogy hol gyújtanak rá a dohányosok”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!