Hírek

2004.11.12. 01:58

Küzdelem a túlélésért

TOÓT H. ZSOLT

A Dávid Ibolya vezette MDF korszerű konzervativizmust hirdet, de ez a szép elv a gyakorlatban a legnagyobb ellenzéki párttal való szembeszegülést is jelenti. A kettős állampolgárságra igent mondanak, a kórházak magánosítását viszont nem akadályozzák meg. A magyar nemzet egységesítésének helyeslése nem lehet vitás. A kórházak eladásából a Fidesz szerint egyenesen következő társadalombiztosítási összeomlás rémképét viszont nem hajlandók maguk elé idézni a magyar demokraták.
AZ MDF HINTAPOLITIKÁT FOLYTAT, mert nem tehet mást. Cselekedeteiket viszont helytelen a párt most eltávolított belső ellenzéke nyomán értelmezni. Lezsák Sándorék ezt a hintapolitizálást az MDF és az MSZP titkos összjátékával magyarázták. Holott alaptalan ez a feltételezés.
GÉMESI GYÖRGY HEVES AGGODALMAT TANÚSÍTOTT a már magánkézben lévő, s jól működő röntgendiagnosztikai részlegekkel kapcsolatban. Ezt az aggodalmat azonban kár lenne komolyan venni. Mindenki tudja, miről van szó. Az MDF egyrészt kiáll a hagyományos értékek mellett, másrészt keresztbe tesz a Fidesznek. Érthető. Dávid Ibolyáéknak nincs más választásuk. Tudják, a szavazótáborukat túlnyomórészt az MSZP-től és Fidesztől egyszerre idegenkedő jobboldaliak alkotják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!