Hírek

2004.11.11. 09:01

Kolonics ott akar lenni négy év múlva az olimpián

Schiller Zs.

Akár irigyelhetnénk Kolonics Györgyöt, mert csupa hölgy veszi körül a munkahelyén. Azért mégsincs olyan csodás dolga, hiszen nincs idő a csacsogásra, a mosolygásra, miközben vadul emelgetik a súlyokat. A kétszeres olimpiai bajnok kenusunk, eddig Ludasi Róberttel dolgozott, most betársult Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjába: Kovács Katalin, Janics Natasa és Keresztesi Alexandra mellé.

– Robi csapata szétesett és hosszas gondolkodás után úgy éreztem ez a legjobb megoldás – kezdte a bajnok. – Segíthet, hogy sok új impulzus ér, s pluszt hozhat a változás. Az viszont furcsa, hogy edzés végén egyedül vonulok az öltözőbe és nincs kivel beszélni, nincs zrika sem.

Kevés az együtt töltött idő, de a november végi dunavarsányi edzőtáborozás sok mindent letisztázhat. Együtt bodyzunk a lányokkal, csak én nagyobb súllyal, vagy szériaszámmal dolgozom, a futást még külön végzem. Két hét múlva még keményebb terhelést kapunk, s akkor már együtt futunk és az úszó edzéseket is elkezdjük, de a hosszú pihenő után egyelőre ez is elég. Majd a tavaszi vizes tréningeken lesz a főhangsúly.

Négy éve Kőbánnal, míg idén Katiékkal párosban, mentem résztávokat az olimpiai felkészülés során. Remélem a jövőben mindenki profitál ebből. Kozmann Gyurival megbeszéltünk, hogy ugyan külön készülünk, együttmarad a páros, mert az athéni ötszázas hetedik helynél lényegesen jobbak vagyunk és ezt bizonyítani akarjuk. Bár négy évre tervezek és szeretnék ott lenni Pekingben, komoly lökést adhat a folytatáshoz a 2006-os szegedi világbajnokság.  

Kolonics György

Született: 1972. 06.04.

Magasság és súly: 179 cm, 80 kg

Eredmények: kétszeres olimpiai bajnok (1996, 2000), kétszeres olimpiai bronzérmes (1996, 2004), tizenháromszoros (!) világbajnok (párosban és négyesben)

Klub: Csepeli Kajak-Kenu Egyesület

Edző: Ludasi Róbert és Fábiánné Rozsnyói Katalin

Hobbi: filmek, olvasás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!