Hírek

2004.11.02. 02:27

Keresztül Pest megyén

BAMA

Sok a cukorbeteg
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Pest Megyei Intézetének adatai szerint a megyében több a cukorbeteg az országos átlagnál, ezért fontos, hogy a megelőzés kerüljön előtérbe. A szűrővizsgálatok beindítása hamarosan megyeszerte megkezdődhet. (vs)

Megyei közgyűlés
A Pest megyei közoktatási intézmények igazgatói állásait a vonatkozó jogszabályok értelmében pályázatok útján töltik be, s a megbízás határozott időre szól. Most kilenc ilyen poszt üresedett meg. Ezekre az októberi közgyűlésen új pályázatot írtak ki. (vs)

Dunaharaszti Még van akadály
A település önkormányzata pályázaton hárommillió forintot nyert akadálymentesítésre. Ebből az összegből a hivatalt és helyiségeit teszik elérhetővé a kerekes székkel közlekedők számára. (vs)

Fót Növekvő hiány
Tavasszal 200 millió forint volt a város hiánya, amely mára már elérte a 380 millió forintot. A gazdálkodás helyzetét tovább nehezíti, hogy a kormány megvont 58 millió forint támogatást, mivel a tervezetnél több adóbevétel folyt be a város kasszájába. (vs)

Göd Épül a sportcsarnok
A Németh László iskola kézilabdapályájának a helyén épül a település sportcsarnoka. A lakosság a tízezer forintos téglajegyek vásárlásával hozzájárulhat a költségekhez. A tervek szerint januárban adják át az épületet. (vs)

Pomáz Akadálymentesítés
Mintegy 12 millió forintot költ az önkormányzat a városháza, a gyermekorvosi rendelő, az István király gyógyszertár, a háziorvosi rendelő és a népjóléti iroda akadálymentesítésére, illetve a háziorvosi rendelőben egy mozgássérültek által használatos mosdó kialakítására. A kivitelezés megkezdődött. (vs)

Százhalombatta Fogadó a parkban
A város kétmillió forintot biztosít a Régészeti Park fogadóépülete terveinek a jelenlegi építési szabályokhoz való igazítására. Így lehetőség nyílik arra, hogy még ebben az évben beadásra kerüljön az a pályázat, amelyen 300 millió forintos, vissza nem térítendő kivitelezési támogatást lehet nyerni. (vs)

Szigetszentmiklós Csomópontterv
A Massányi Károly út és a II. Rákóczi Ferenc út kereszteződésében lévő csomópont megvalósítása érdekében benyújtott pályázattal az önkormányzat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szerint 2005. évre tizenötmillió forintos támogatást nyert. A beruházás megvalósításának tervezett költsége ezzel szemben kilencvenmillió forint. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!